< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Az MSZP-sek átvilágították az újságot, még durvább visszásságokat tártak fel, mint ami az MTV-ben van

| Mobile | RSS

Az MSZP-sek átvilágították az újságot, még durvább visszásságokat tártak fel, mint ami az MTV-ben van

Ha azt mondjuk, hogy közszolgálati média, mindenkinek az MTV vagy a Magyar Rádió ugrik be először, azonban hazánkban másik több száz közszolgálati médium is működik méghozzá a helyi önkormányzatok fenntartásában.

A helyi önkormányzati lapok jelentőségét nem érdemes alábecsülni, nagyon sok városban és kerületben van ilyen újság. Sokszor ingyenesen jelennek meg több tízezres példányban, ha azt nézzük, hogy egy országos havi lap 10-20 ezres példányszáma már előkelő, akkor világossá válik a helyi lapok jelentősége.

Az MSZP Ferencvárosi frakciója arról tájékoztatta a Hír Hugót, hogy átvilágították a kerület helyi újságját, a Ferencváros című lapot és még durvább visszásságokat találtak, mint amit az MTV-ben lehet tapasztalni.

Már a beszélgetés elején Pál Tibor, az MSZP helyi frakcióvezetője leszögezi, hogy gyanítja nem csak a IX. kerületi lapban lehetne ilyen mértékű elfogultságot találni, mint amit most kimutattak, hanem a fideszes vezetésű önkormányzatok lapjainál szinte mindenhol.

Pál elmondja, hogy az MSZP frakció szakértők segítségével világította át  a Ferencváros című újság 2018-ban kiadott mind a 20 számát.

Kiderült, hogy Bácskai János, a kerület fideszes polgármestere a helyi újságban fényképpel huszonhatszor szerepelt, tehát ez azt is jelenti, hogy voltak olyan számok amelyekben többször is megjelent a kormánypárti politikust

Persze a kerület két fideszes alpolgármesterének, Zombori Miklósnak és Kállai Gábornénak is jutott bőven felület. Ők összesen 46 alkalommal tájékoztathatták a kerület lakóit. Akiknek a figyelmét ezek után is elkerülte volna a Fidesz álláspontja, azok még 14 esetben olvashattak a Fidesz önkormányzati képviselőiről szóló cikket a tavalyi évben.

Mindeközben az MSZP helyi vagy más ellenzéki pártok politikusai munkájának nulla tudósítást szentelt az újság.

Pedig voltak történések, például nem írtak arról, hogy az MSZP a kerületben, több ezer aláírást gyűjtött az Európai ügyészségre vagy arról sem, hogy október 23-án közös megemlékezést tartott az ellenzék. 2018-ban négy országos médiában is megjelenő sajtótájékoztatónk is volt, de a helyi újság erről is hallgatott- hangsúlyozta Pál Tibor

Azt is elmondta az MSZP kerületi politikusa, hogy a közpénzen működő helyi újság a kampányban is a Fidesz politikai érdekeit szolgálta ki. A 2018-as országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan a Fidesz-KDNP jelöltjeivel kapcsolatos hírek 7 alkalommal jelentek meg. Míg az egyes választókerületben végül is befutó ellenzékiről, Csárdi Antalról egyszer, az is a választások után volt, miután nyert.

Az ellenzéki jelöltek kampány híreiről egyáltalán nem számolt be az újság, mutatott rá Pál Tibor, majd hozzátette, hogy a kampányban csupán egy alkalommal szerepeltek az ellenzéki jelöltek a lapban, az önéletrajzi bemutatkozásukat leközölték, egy pici fényképet is tettek azért mellé.

Az országos és fővárosi politikának is teret adott az újság, többek között, Tarlós,  Áder, Orbán, Káslerről szóló cikk is volt a Ferencvárosban. De az MSZP vagy például a Jobbik bármely vezetőjétől egyetlen cikket sem közöltek, ráadásul ezt úgy, hogy a kerületnek megválasztott ellenzéki egyéni országgyűlési képviselője is van 2018. áprilisa óta- szögezte le Pál Tibor

Az is kiderült az átvilágítás során, hogy nem csak az ellenzéki pártok híreit hallgatja el a helyi újság, de nem tudósított a Fidesznek kényes, de sok ezer kerületit érintő ügyekről sem, mint például a Kiserdő ügye, metró felújítás, Galvani híd kérdései.

Majd azt is ismertette Pál Tibor, hogy ez a helyi újság évi 70 millió forintból működik, és szerinte az önkormányzat pénzén előállított lapban be kellene számolni ezekről a hírekről is.

Az MSZP frakciója az átvilágítás eredményét ismertetni fogja a képviselő testület ülésén, mivel újabb milliókat akarnak elkölteni erre a propaganda újságra- jelentette ki a frakcióvezető

Kérdésünkre Pál Tibor azt is elmondta, abban, hogy a helyi lap egy Fidesz újságként működik semmi meglepő sincsen, hiszen a kerületi újság főszerkesztője az a Veres László, aki korábban a helyi Fidesz elnöke volt és hosszú éveken keresztül volt fideszes képviselő is, nyilván ilyen múlttal pártatlanságot nem is lehet várni.

Pál még megjegyezte azt is, hogy nem fogják hagyni, hogy a kerületi lapból továbbra is a Fidesz propaganda dőljön, január 24-én pénteken a többi ellenzéki párttal közösen egy    tiltakozó flashmobot fognak tartani, ahol felhívják a figyelmet a kerületi újság elfogultságára, és el fogják vinni a helyi újság szerkesztőségébe az ellenzék 5 pontját is.

Nos téged kedves olvasónk, arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa a helyi lapok még az MTV-nél is durvább Fidesz- propagandát tolnak.

fecsego.eu/HírHugó

Leave a Reply 160 megnézve, 1 alkalommal mai nap |