< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: MSZP: Orbán Viktor a bukásra készül

| Mobile | RSS

MSZP: Orbán Viktor a bukásra készül

Februárra készülhet el az a program, amely a fiatalokat ösztönözné a gyerekvállalásra – ezt Orbán Viktor mondta az állami rádióban. A miniszterelnök ugyanakkor hozzátette, hogy nem minden elem lesz kétharmados a családtámogatási rendszerben, mert nem akarják nagyon megkötni a következő kormányok kezét. A miniszterelnök azért nem megy el a Magyarországról szóló európai parlamenti vitára, mert az – szerinte – egy Soros-féle szeánsz lesz. Az ellenzék szerint Orbán Viktor menekül a viták elől és a bukásra készül.

Csaknem 1,4 millióan küldték vissza a legutóbbi nemzeti konzultáció kérdőíveit, de ez nem azt jelenti, hogy az alaptörvénybe is érdemes lenne bevenni a családpolitika több elemét – ezt Orbán Viktor jelentette be az állami rádió reggeli műsorában.

„Nem mennék túl mélyre és túl sok részletet semmiképpen nem rögzítenék, mert ugyan különbözőek vagyunk, más kormányok is jöhetnek, és hogyha egy másik kormány, más irányba, más módszerekkel akar dolgozni, és a nép ebben támogatja őket, akkor nem jó, hogyha túlságosan szűkre szabja a mozgásterüket az alkotmány.” – mondta Orbán Viktor.

Az MSZP szerint a reggeli rádióinterjú alapján Orbán Viktor a bukásra készül.


„Tönkretették az oktatási rendszert Magyarországon, tönkretették a szociális ellátórendszert és a 18 év alatti fiataloknak több mint 50 százaléka el akarja hagyni a hazáját, Magyarországot. Orbán Viktor akkor tenne a legtöbbet a magyar gyermekek védelmében, ha a mai napon lemondana.” – mondta Bangóné Borbély Ildikó.

Az LMP szerint jól érzékeli Orbán Viktor, hogy nem mindig ő lesz a miniszterelnök, egy új kormánynak pedig lesz lehetősége a családokért valódi lépeseket is tenni.

„A gyermekek otthonápolási díját mindenkire kiterjesztően megemeljük egy rendes, 100 ezer forint feletti összegre, vagy arra, hogy azokat, akik idősebb szüleiket, rokonaikat ápolják, szintén részesülhessenek egy több, mint százezer forintot jelentő otthonápolási díjban. Ez lenne, ami a családoknak fontos.” – mondta z ATV Híradónak Ungár Péter.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy miért nem megy el ezúttal a Stop Sorossal kapcsolatos, Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárásról szóló vitára.

„Most egy olyan vita előtt állunk, amely kampányesemény. Tehát amikor nincs értelme vitatkozni, akkor nem kell vitatkozni. Amikor egy vitának nincsen tétje, akkor, ha lehet, inkább nem kell részt venni. Ez most egy ilyen Soros György-féle szeánsz, egy választási gyűlés lesz.” – fejtette ki a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint Soros György el akarja foglalni az európai intézményeket. A Jobbikot az lepte volna meg igazán – ahogy fogalmaztak -, ha a kormányzat beleállt volna egy valódi vitába, hiszen azokból mindig vesztesen került ki.

„Az észérvek és a tények mellett nagyon nehéz őszintén elmenni, tehát csak hazudozni lehet és a propagandát nyomni. Most már idáig sem megy el sem Orbán Viktor, sem kormánya.” – nyilatkozta kameránknak a jobbikos Mirkóczki Ádám.

„Ez szerintem, nem szól másról, mint annak a beismerése, hogy pontosan tudja, hogy minden egyes szó, amit az európai uniós választás tétjéről, az európaiságról mondani szokott, azok mind szemenszedett hazugságok. Beismerte azt, hogy nem is tudja ezeket a hazugságokat megvédeni az Európai Parlamentben.” – mondta Karácsony Gergely.


Orbán Viktor szerint egyébként öt hónap múlva ezek az európai politikusok már sehol sem lesznek, és nem kívánja segíteni a bevándorláspárti képviselők választási kampányát.

atv.hu

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |