< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: A KINYÍRÁSOK FOLYTATÓDNAK – ANDY VAJNA IS NEMKÍVÁNATOS SZEMÉLY LETT?

| Mobile | RSS

A KINYÍRÁSOK FOLYTATÓDNAK – ANDY VAJNA IS NEMKÍVÁNATOS SZEMÉLY LETT?

Mint a fociban… Vajna átpasszolja Lőrincnek, Lőrinc lepasszolja Tiborcznak…? Vagy szimplán megkezdődött Vajna kinyírása is?

Épül a kormányzati médiaholding, egyelőre egymást érik az ellentmondásos lépések, de Andy Vajnáról egyre több olyan hír lát napvilágot, hogy pálya szélére kerül.

A TV2 nem tudta felvenni a versenyt az RTL Klubbal, ráadásul a lap informátorai már arról beszéltek, hogy nem csak „talicskázzák, de egyenesen teherautókkal hordják ki” a pénzt a csatornától. Ezzel is összefügghet az a terv, hogy a TV2 csatornái Mészáros Lőrinchez kerülhetnek.

Azt bizony elfelejtették a fiúk, hogy a média piac nem politikai alapon működik. Az ember arra ad ki pénzt, azt nézi, olvassa, hallgatja, ami neki tetszik. Ha a TV2 szart csinál, mert fentről erre adnak utasítást, akkor a kutya sem fogja nézni! A kontraszelekció lassan, de biztosan pusztít és ez lesz a sorsa sajna a Lapcom lapjainak is, ha átkerülnek a Lölöhöz.

Vajnának állítólag azt is felróják, hogy politikailag nem annyira elköteleződött, mint amennyire az általa betöltött pozíciókban elvárható lenne. Ehhez kapcsolódó hír, hogy épül a kormányzati médiaholding, Liszkay Gábor, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója felügyelheti majd a kormányközeli sajtóorgánumokat. Bejegyezték a Kaposvári Törvényszéken a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, ez lenne a médiabirodalom kulcsa majd.

A Népszava szerdán arról írt, hogy az átszervezések nagy vesztese Andy Vajna lehet, aki alól már elkezdték Mészáros Lőrinchez szervezni a médiumait. A napilap egyik forrása úgy fogalmazott, „Andy valószínűleg teljesen ki lesz optimalizálva a rendszerből, akár a kaszinóit is elveszítheti”. Szó esik a cikkben Vaszily Miklósról is, őt korábban a TV2-vel is szóba hozták, mégis az Echo Tv-nél kötött ki, a lap forrása szerint a formálisnál szélesebb körű feladatai lesznek, a teljes holdingot „gatyába kellene ráznia”.

Vajnáról annyit, hogy csak azért kapott lehetőséget, mert  voltak pénzes kapcsolatai. Hozott cégeket, embereket akik ide jöttek forgatni meg pénz költeni. Most már megvannak a kormánytagoknak is a kapcsolatai, nincs rá tovább szükség…

Konklúzió: Utóbbi idők beteges félelmeitől vezérelve vezérünk próbálja áthelyeztetni a hatalmat és pénzt. És a retorziós esetleges problémákat kiiktatni. Vajna azért nem hülye ember, ezért tőle félni kell, Pénztáros Lőrinc viszont buta és sakkban tartható, értelemszerűen oda kell áthelyezni a dolgokat, ahonnan aztán visszanyerhetők az okosságok és félelemben, gyűlöletben lehet tartani az országot.

Forrás: HVG / BalraMagyar

Leave a Reply 167 megnézve, 1 alkalommal mai nap |