< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Gyurcsányék elmondták, kit támogatnak a főpolgármester-választáson

| Mobile | RSS

Gyurcsányék elmondták, kit támogatnak a főpolgármester-választáson

A Demokratikus Koalíció Karácsony Gergely jelölését támogatja az előválasztáson. Ezt Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke jelentette be Facebook-oldalán.

Gyurcsányék elmondták, kit támogatnak a főpolgármester-választáson

Hétfőtől vasárnapig bonyolítja le közös főpolgármester-jelöltjét kereső előválasztását az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Szolidaritás. Két jelöltnek, az MSZP-s Horváth Csabának és a Párbeszéd színeiben induló Karácsony Gergelynek sikerült összegyűjtenie a szükséges számú ajánlást ahhoz, hogy részt vehessen a január 28. és február 3. között esedékes előválasztási voksoláson, amelynek győztese “az egységes baloldal” főpolgármester-jelöltje lesz.

Gyurcsány Ferenc közben Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Demokratikus Koalíció Karácsony Gergely mögött sorakoznak fel. Mint írják, a főpolgármester-jelölti előválasztáson induló mindkét jelöltet alkalmasnak gondolják „Budapest vezetésére, felszabadítására. Tekintettel arra, hogy meggyőződésünk szerint Karácsony Gergely személyében és programjában nagyobb eséllyel tudja integrálni a természete szerint színes ellenzéki szavazótábort, neki van a legnagyobb esélye a győzelemre, ezért a Demokratikus Koalíció arra kéri a budapesti polgárokat, hogy vegyenek részt az előválasztáson és Karácsony Gergely jelölését támogassák.”

Azt is hozzáteszik ugyanakkor, hogy tiszteletben tartják majd az előválasztás végeredményét, „és a későbbi választási kampányban teljes erejével az előválasztás győztese mögé sorakozik fel.”

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 130 megnézve, 1 alkalommal mai nap |