< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Börtönbe megy a férfi, aki négy év alatt 760-szor bliccelt a vonaton Budapest és Nagykáta között

| Mobile | RSS

Börtönbe megy a férfi, aki négy év alatt 760-szor bliccelt a vonaton Budapest és Nagykáta között

Letöltendő börtönbüntetést kapott a magyar történelem egyik legnagyobb vasúti bliccelője – írja az IHO. Az illető 2012 és 2016 között több mint 760-szor bukott le a Nagykáta–Budapest viszonylaton, a jegyvizsgálók többször le is szállították a vonatról.

Mivel a férfi a tartozását nem volt hajlandó megfizetni, a MÁV-Start feljelentést tett a rendőrségen. A Nagykátai Járási Ügyészség által képviselt vád alapján a bíróság nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettében találta bűnösnek a férfit, akit a bíróság a rendszeres bliccelés miatt

egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélt,

mellékbüntetésként pedig három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is, továbbá a vasúttársaságnak okozott 870 ezer forintos kár és a bűnügyi költségek megfizetésére kötelezte.

A tárgyalást vezető bíró indoklásában elmondta, hogy a letöltendő börtönbüntetést „generális preventív”, vagyis általános megelőző jelleggel szabta ki a rekorderre, azért, hogy a büntetés másokat is visszatartson a blicceléstől. A bliccelő feltételes szabadságra nem bocsátható.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint a férfi pót- és késedelmi díjakkal növelt, kamattal terhelt tartozása meghaladta a 11 millió forintot.

2018-ban több mint 178 ezer esetben, 500 millió forintot meghaladó értékben szabott ki bírságot a vasúttársaság olyan utasokkal szemben, akik menetjegy váltása nélkül, és/vagy szabálytalanul vették igénybe a vonatokat.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |