< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: A legszegényebbeken nyerészkedik a fideszes polgármester húga Tiszaburán

| Mobile | RSS

A legszegényebbeken nyerészkedik a fideszes polgármester húga Tiszaburán

Turó Flórián helyi önkormányzati képviselő néhány hete egy testületi ülésen vonta kérdőre  Nagy Imre (Fidesz) polgármestert: miért csalnak a kiosztott fával, miért kapnak kevesebbet az előírt mennyiségnél a családok, s miért van az, hogy a polgármester húga fillérekért vásárolja fel a szociális tűzifát a kiszolgáltatott helyzetben lévő rászorulóktól?

A felszólalást egy helyi aktivista, Turó Vilmos kamerával rögzítette, mire

a polgármester berekesztette az ülést, kivonult, és rendőrt hívott.

– írja a Népszava.

Az eseményt megelőzte egy bejárás: a képviselő a faosztás helyszínén mérte le azokat a kalodákat, amikbe a fát tették, s megállapította: az egy erdei köbméter – ami 1 méterszer 1 méterszer 1,7 méter – helyett minden családnak az előírtnál fél erdei köbméterrel kevesebb jutott.

A fakiosztást egyfajta jegyrendszer alapján végzik, de akadt, aki három napi sorban állás után sem jutott hozzá a fájához. Kiderült:

azokat vették előre, akik később eladták a saját fájukat a polgármester húgának.

A nő egyébként közmunkásként dolgozik a faluban, így a helyiek szerint rejtély, miből képes hatalmas mennyiségben felvásárolni a fát.

A húg 4500 forintot fizetett egy köbméter fáért. Arra a kérdésre, miért adták el potom pénzért a piacon 25-30 ezer forintba kerülő tűzifájukat, a helyiek azt válaszolták: az asszony azonnal fizetett, s így legalább hozzájutottak valamennyi pénzhez, amiből élelmet vehettek.

A lap sem a polgármestert, sem a testvérét nem tudta elérni. Mészáros Béla, fideszes alpolgármester szerint a tűzifa kiosztása rendben zajlik. Elismerte, maga is hallotta, hogy a polgármester húga többektől felvásárolta a kiosztott tűzifát, szerinte nem tilthatják meg senkinek, hogy eladja a szociális tűzifát, s azt sem, hogy másvalaki felvásárolja azt a kialkudott árért,

ráadásul senkinek nincs joga mások zsebében turkálni.

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 797 megnézve, 1 alkalommal mai nap |