< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Botka a színfalak mögött támogat – Márky-Zay csak a balhét keresi

| Mobile | RSS

Botka a színfalak mögött támogat – Márky-Zay csak a balhét keresi

Gyopáros Alpár

Botka László a színfalak mögött támogatja a Modern Városok Programot, Márki-Zay Péter viszont csak a balhét keresi – mondta Gyopáros Alpár kormánybiztos az Origónak a Modern Városok programról.

Majd minden megyei jogú város polgármesterével találkozott személyesen Gyopáros Alpár, a Modern Városok program kormánybiztosa, szerinte hatékonyan zajlik a munka.

Az ellenzéki vezetésű megyei jogú városokkal kapcsolatosan azt mondta: Szegeden járva nagyon barátságos fogadtatásban volt része, nagyon könnyen megértették egymást, és elismerően szóltak a Modern Városok programról és annak Szegedre gyakorolt pozitív hatásáról.

Gyopáros Alpár: A fejlesztések értelemszerűen nemcsak a megyei jogú városok lakóinak az életminőségét fogják javítani, hanem a környező falvak és kisvárosok lakóinak is kedveznek. Kép: Miniszterelnökség

Pár hónappal később viszont Botka László polgármester a nyilvánosság előtt arról beszélt, hogy az egész program csak egy humbug. A kormánybiztos szerint mindez annak köszönhető, hogy a város vezetője ellenzéki megmondóemberként mutatkozik, de a színfalak mögött már támogatja azokat a beruházásokat, amelyeknek Szeged egyértelmű nyertese, hiszen az egyik legnagyobb támogatásban részesülő város.

Hódmezővásárhellyel kapcsolatban Gyopáros Alpár azt mondta: van egy erős türelmetlenség a városvezető részéről, és irreális elvárások is.

Mint fogalmazott: Márki-Zay Péter sok esetben a közösségi médiában nyilvánul meg, és ott fogalmazza meg a kritikáit, de semmilyen közigazgatási aktus (például képviselő testületi határozat elfogadása) nem történt meg a város részéről, hogy miben is szeretnének változtatni. Gyopáros Alpár szerint nagyon világosan látszik, hogy milyen nagy különbségek vannak a városok menedzsmentjei között. Sok helyen kiváló városmenedzsmenti gondolkodással találkoznak, míg egyes esetekben csak a balhét keresik, és nem az előrehaladást.
Márki-Zay esetében az utóbbiról van szó – jelentette ki a kormánybiztos.

fecsego.eu/DM

Leave a Reply 733 megnézve, 1 alkalommal mai nap |