< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Közlemény/ Tisztelt főszerkesztő Úr/Kedves Barátom!

| Mobile | RSS

Közlemény/ Tisztelt főszerkesztő Úr/Kedves Barátom!

2019. január 31. | hozzászólás | Közélet

Kedves Barátom!

   Miközben már javában zajlik a budapesti előválasztás, a DK továbbra is dolgozik. Amikor épp nem tüntetünk és nem a parlamentben szembesítjük a fideszeseket a tetteik következményeivel, akkor igyekszünk megmutatni, hogy milyen Magyarországot akarunk építeni az Orbán-rendszer után.

            Ezért kezdeményeztük, hogy ne lehessen addig külföldi templomokat és futballakadémiákat magyar adóforintokból támogatni, amíg akár csak egyetlen forint tartozása is van a kórházainknak. Nem azért adózunk, hogy mexikói templomra menjen a pénzünk, miközben nincs kötszer a kórházban.

            Ezért kezdeményeztük azt is, hogy ne lehessen kisgyermekes családokat és időseket kilakoltatni. Tavaly minden egyes nap 8 lakást ürítettek ki, gyermekeket, valamint nagypapákat és nagymamákat is utcára téve. Mi egy olyan európai Magyarországot akarunk, ahol ez nem történhet meg.

            De ezért követeljük azt is, hogy a kormány ne csak ígérgesse, hanem emelje is meg a tűzoltók bérét. Senki nem fogja fideszes ígéretekért kockáztatni az életét; nem lehet éhbérért dolgoztatni azokat, akik a tűzbe is bemennek, hogy európai magyarok életét mentsék.

            Hiszem, hogy morális kötelességünk megmutatni, milyen az a másik Magyarország, amiért harcba szállunk minden választáson, minden tüntetésen, minden hétköznap és hétvégén, az életünk minden részében. Meg kell mutatnunk, hogy van miért lázadni, hogy érdemes harcolnunk egy szabad, demokratikus, európai Magyarországért!

Barátsággal

            Gyurcsány Ferenc 

Leave a Reply 772 megnézve, 1 alkalommal mai nap |