< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Makón a lányok is szeretik a birkózást: két világ- és Európa-bajnok birkózó olimpikon is a városban járt

| Mobile | RSS

Makón a lányok is szeretik a birkózást: két világ- és Európa-bajnok birkózó olimpikon is a városban járt

2019. január 31. | hozzászólás | Sport

Makó – 101 diák, köztük meglepően sok lány nevezett be a városi nyílt grundbirkózó-bajnokság tegnapi fordulójába. Mint a sportcsarnokban tapasztaltuk, a sportág népszerű a Maros-parti városban.

– Azért szeretek birkózni, mert így levezethetem a bennem lévő feszültségeket – mondta a makói Bartók-iskola hetedikes apátfalvi diákja, Varjú Dorina. Lány létére azért kezdett el ezzel az inkább férfiasnak elkönyvelt sportággal foglalkozni, mert testnevelésórán kedvet kapott hozzá. Olyannyira, hogy már volt két versenyen – az egyiken harmadik, a másikon első lett. Ennek ellenére nem a sportkarrier az álma: inkább a média érdekli.

A lányok is teljes erőbedobással küzdöttek a sportcsarnokban. Fotó: Szabó Imre

n Dorinával tegnap a makói Erdei János Sportcsarnokban találkoztunk, ahol az 1985 óta hagyományos nyílt grundbirkózó-bajnokság első, nagyobb korosztályok számára meghirdetett fordulóját rendezték – a kisebbek holnap birkóznak. A versenyre kilenc, nagyrészt helybeli iskolából nevezett be összesen 101 diák. Nagy részük persze fiú. A küzdelmek rangját emelte, hogy a verseny kedvéért eljött Makóra két világ- és Európa-bajnok birkózó olimpikon, Komáromi Tibor és Bácsi Péter is.

 A verseny fő szervezője, a sportcsarnokot vezető Márton Imre lapunknak azt mondta, úgy látja, Makón népszerű a grundbirkózás. Ez nem csoda, hiszen a birkózással együtt járó test-test elleni ütközések más sportágakban, labdajátékokban is előfordulnak, ezért felkészülésként is felfogható ezekhez – de akár saját testsúlyos edzésnek is. És az is jó néhány éve természetes, hogy lányok is vállalják a megmérettetést a kör alakú küzdőtéren

Leave a Reply 676 megnézve, 1 alkalommal mai nap |