< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatását indítványozta az ügyészség az idős sértettet kirabló nőnek

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatását indítványozta az ügyészség az idős sértettet kirabló nőnek

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Letartóztatását indítványozta az ügyészség az idős sértettet kirabló nőnek

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a nőnek a letartóztatását, aki egy 80 éves sértettet rabolt ki.

A gyanú szerint a nehezen mozgó, 80. életévét betöltött sértett 2019. január 29. napján a délelőtti órákban közlekedett Szegeden villanymotoros, háromkerekű járművével. Mivel észlelte, hogy a gyanúsított az elhaladó gépkocsiknak integet, megállt, amelyet kihasználva a gyanúsított a járműbe behajolt és a sértett figyelmetlenségét kihasználva belenyúlt a nyitott állapotú táskájába és megpróbálta elvenni pénztárcáját. A gyanúsított mozdulatát látva a sértett megpróbálta ezt megakadályozni, megfogta a gyanúsított csuklóját, aki a pénztárcát nem engedte el, majd annak elvétele és a menekülés érdekében a táskát rángatni kezdte, a sértett arcát megkarmolta. A gyanúsítottnak ezzel sikerült a sértett ellenállását leküzdenie, a táskával és a pénztárcával együtt elszaladnia. A fentieket követően a gyanúsított a helyszín közelében a pénztárcában levő 30.000.-Ft-ot kivette, majd a pénztárcát és a táskát eldobva eltávozott.

A bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy a nő büntetett előéletű, négy alkalommal állt már bíróság előtt és cselekményét különös visszaesőként követte el.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája fog dönteni.

Szeged, 2019. január 31.

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 735 megnézve, 1 alkalommal mai nap |