< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Timmermans: az Európai Bizottság osztja a jogállamiság magyar helyzetével kapcsolatos aggályokat))Timmermans: La Commission européenne partage les préoccupations concernant l’état de droit hongrois

| Mobile | RSS

Timmermans: az Európai Bizottság osztja a jogállamiság magyar helyzetével kapcsolatos aggályokat))Timmermans: La Commission européenne partage les préoccupations concernant l’état de droit hongrois

Nincs háború Magyarország ellen, de a szabályokat be kell tartani.

Il n’y a pas de guerre contre la Hongrie, mais les règles doivent être respectées.

Timmermans: az Európai Bizottság osztja a jogállamiság magyar helyzetével kapcsolatos aggályokat
Timmermans


Fotó: Youtube

Az Európai Bizottság osztja a jogállamiság, az emberi jogok, illetve a korrupció magyarországi helyzetével kapcsolatos aggályok nagy részét

– jelentette ki a Frans Timmermans, a brüsszeli testület első alelnöke a legfrissebb magyar fejleményekről szóló szerdai európai parlamenti (EP-) vitán. Deutsch Tamás fideszes képviselő szerint azonban a téma újbóli napirendre vétele pusztán ürügy, a valódi ok a választási kampány.

A brüsszeli plenáris ülésen Frans Timmermans üdvözölte a kérdés napirendre vételét, s rámutatott, hogy Magyarország önként, szuverén döntés útján vált az Európai Unió tagjává.

A csatlakozással minden ország vállalja a közösségi szabályok betartását, az Európai Bizottság feladata pedig annak vizsgálata, hogy megfelelően eleget tesznek-e ennek – mondta.

“Nem arról van szó, hogy harcot folytatunk egy tagállam ellen, amely nem akar migránsokat befogadni, pusztán azon kötelezettségek betartásáról van szó, amelyeket Magyarország maga vállalt. Pontosan úgy járunk el, mint minden más ország esetében, se többről, se kevesebbről nincs szó”

– fogalmazott.

Timmermans érintette a Közép-európai Egyetem (CEU) részleges Bécsbe költözését, mondván, “példátlan, sajnálatos és szomorú, hogy egy felsőoktatási intézmény arra kényszerül, hogy elhagyjon egy uniós tagállamot”.

Elmondta továbbá, a bizottság vizsgálja, hogy összhangban van-e az uniós joggal a munka törvénykönyvének módosítása és a közigazgatási bíróságok felállítása.

Melania Ciot, az EU soros elnökségét betöltő Románia európai ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta: az Európai Unió tagállamainak és intézményeinek védeniük kell a közös értékeket, a jogállamiságot, a szabadságjogokat, a demokráciát és az egyenlőséget, amelyek sarokkövei a közösségnek.

Ezután Deutsch Tamás fideszes képviselő szólalt fel, aki szerint “a magyar kérdés újbóli napirendre vétele pusztán ürügy, a valódi ok a választási kampány, ezért indított a testület balliberális többsége újra támadást a magyar emberek ellen”.

Az EP-képviselők indulata Magyarországgal szemben abban gyökerezik, hogy van egy, az európai emberek életét évtizedekre meghatározó sorskérdés, amiben a magyarok elsöprő többsége, párthovatartozástól függetlenül egészen mást akar. Ez a kérdés a bevándorlás ügye

– emelte ki.

Párttársa, Gál Kinga szerint a vádak mindegyike nevetséges és mellőzi a tényeket, s ha egyelő mércével mérnének, akkor sok más tagállam ellen is eljárás indulna.

Anders Primdahl Vistisen, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció tagja szintén kettős mércét emlegetett “az európai establishment részéről a magyar és a lengyel kormánnyal szembeni támadások” kapcsán.

Josef Weidenholzer, a szociáldemokrata képviselőcsoport alelnöke úgy vélekedett, hogy Magyarország egyre inkább csak “látszatdemokrácia”, a kormány pedig semmibe veszi az Európai Parlamentet, távol maradt a mostani vitától is, nem akarja figyelembe venni “európai barátai” álláspontját.

A magyar különjelentést összeállító zöldpárti Judith Sargentini ismét arról beszélt, hogy mihamarabb napirendre kell venni az alapszerződés hetes cikke szerinti, Magyarországgal szemben megindított eljárást a tagállamok kormányait tömörítő tanácsban, az ország ugyanis “sodródik a tekintélyelvűség útján”.

“A bátor magyar tüntetők és a nemzetközi megfigyelők ezzel tisztában vannak, és ideje, hogy a tanács is felismerje ennek a fontosságát. A társországok tétlensége arra bátorítja Orbánt, hogy folytassa antidemokratikus útját”

– fogalmazott.

Balczó Zoltán jobbikos képviselő aláhúzta: “Orbán Viktor miniszterelnök rendszere a hűbéri láncolatra és a korrupcióra épül, fokozatosan lebontja a jogállamot és kiszabadította a gyűlölet szellemét a palackból”.

Az MSZP-s Szanyi Tibor pedig kijelentette, hogy a kormány “a szovjet blokk legvidámabb barakkját Európa új siralomházává alakította”, és közölte, “az egyetlen jó hír, hogy a nemzeti demokratikus ellenállás fokozódik”.

Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa kijelentette, hogy Orbán Viktor megfutamodott a vitától, bár nem is lett volna mit mondania az elmúlt kilenc év kormányzása után, amelynek során folyamatosan aláásták az állampolgárok alapszerződésekbe foglalt jogait.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció képviselője aláhúzta: “Orbán távolléte a bizonyítéka annak, hogy fél a demokráciától, a vitától, s ezért számolta fel a független médiát és igazságszolgáltatást is, ezért akarja ellehetetleníteni a civil szervezeteket”.

Morvai Krisztina független EP-képviselő a jelenlévők alacsony számán élcelődött, és hangsúlyozta, “senkit nem érdekel már Sargentini szerencsétlenkedése”, miután láthatóan “elbukott a támadása Magyarország ellen”.

Az ülésteremben valóban sok volt az üres padsor, a képviselőknek mindössze töredéke vett részt a vitán.

A vitát a zöldpárti frakció kezdeményezte még előző hónapban a magyar helyzetre, a tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására, a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel. Az EP házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája pedig többek meglepetésére napirendre tűzte a kérdést, de állásfoglalásról ezúttal nem fognak szavazni a képviselők.

(MTI)

forrás:propeller

La Commission européenne partage l’état de droit, les droits de l’homme et l’état de droit. la plupart des préoccupations concernant la situation de corruption en Hongrie

– Frans Timmermans, le corps bruxellois, a déclaré en premier vice-président est mercredi en Europe pour les derniers développements en Hongrie Débat au Parlement (PE). Cependant, selon Tamás Deutsch, le fidesz le ré-agenda du sujet est simplement une excuse, la vraie raison est l’élection campagne.

Frans Timmermans s’est félicité de la question lors de la session plénière de Bruxelles
et a noté que la Hongrie était volontairement, souverain
est devenu membre de l’Union européenne par décision.

En adhérant, tous les pays s’engagent à respecter les règles de la communauté.
et la Commission européenne est chargée d’examiner si
ils le font correctement

“Il ne s’agit pas de lutter contre un État membre
ne veut pas accueillir les migrants, mais simplement des obligations c’est ce que la Hongrie a elle-même entrepris. Exactement
nous agissons comme n’importe quel autre pays, ni plus ni moins aucun mot ”
Timmermans a été contacté par la Central European University (CEU) à Vienne
émouvant, en disant, “sans précédent, malheureux et triste d’être un un établissement d’enseignement supérieur est obligé de quitter l’UE Membre ».
Il a également dit que le comité examinait s’il était cohérent Droit de l’UE visant à modifier le code du travail et les mise en place de tribunaux.

Melania Ciot, présidence roumaine de l’UE, pour les affaires européennes
Secrétaire d’État, a souligné que les États membres de l’Union européenne et les
leurs institutions doivent défendre des valeurs communes, la primauté du droit, libertés, démocratie et égalité, dont les pierres angulaires sont communauté.
Après cela, Tamás Deutsch a parlé à Fidesz, qui a déclaré “un réintroduire la question hongroise n’est qu’une excuse, la vraie raison est
campagne électorale, alors la majorité ballibérale du corps a repris attaque sur le peuple hongrois “.

L’ambition des députés européens en Hongrie est ancrée dans qu’il y a une décennie dans la vie des citoyens européens
beaucoup de destin dans lequel l’écrasante majorité des Hongrois viennent d’appartenance à un parti
tout ce que tu veux. C’est la question de l’immigration

– en surbrillance.
Selon le roi Kinga Gál, toutes les accusations sont ridicules et négligentes faits et, si mesurés selon les mêmes normes, par rapport à de nombreux autres États membres une procédure commencerait.

Anders Primdahl Vistisen, conservateurs et réformistes européens (ECR), également un double standard “European
les gouvernements hongrois et polonais attaques.

Josef Weidenholzer, vice-président du groupe social-démocrate il a estimé que la Hongrie était de plus en plus une “démocratie apparente”, une et le gouvernement ignore le Parlement européen, restant à l’écart de de ce débat, ne veulent pas prendre en compte “amis européens”
la position.

Judith Sargentini, du Parti vert, qui a rédigé le rapport spécial hongrois, a de nouveau
il a parlé de la nécessité d’inclure le traité de base dès que possible procédure engagée contre la Hongrie au titre de l’article 7, point a), de la septième Conseil des gouvernements des États membres, le pays “dérive
par l’autoritarisme “.

“Les courageux manifestants hongrois et les observateurs internationaux en sont conscients et il est temps que le conseil reconnaisse l’importance de cela. la
l’inaction des pays partenaires incite Orbán à continuer
manière antidémocratique ”

Zoltán Balczó était membre du laboratoire, a souligné: “Viktor Orbán le système du premier ministre est basé sur la chaîne loyale et la corruption, il brise peu à peu l’état de droit et libère l’esprit de haine de la bouteille “.

Tibor Szanyi du MSZP a déclaré que le gouvernement était “soviétique bloquer la joie

Tibor Szanyi du MSZP a déclaré que le gouvernement était “soviétique a transformé la caserne la plus joyeuse de ce bloc en une nouvelle maison de lamentation en Europe
il a dit “la seule bonne nouvelle est que la résistance démocratique nationale
escalade ».

Benoît Jávor, le politicien de Dialogue, a déclaré Viktor Viktor Orbán il s’est enfui du débat, même s’il n’avait rien dit du passé après neuf ans de gouvernement, le minant constamment droits des citoyens en vertu des traités.

Péter Niedermüller, représentant de la Coalition démocratique, a souligné:
“L’absence d’Orban est la preuve qu’il a peur de la démocratie, un médias indépendants et le pouvoir judiciaire et c’est pourquoi il veut rendre les organisations civiles “impossibles”.

Morvai Krisztina est un député européen indépendant sur le faible nombre de participants. il était une vie et a souligné, “personne ne s’intéresse à Sargentini
malheur “après apparemment” n’a pas attaqué la Hongrie contre ».

Il y avait vraiment beaucoup de bancs vides à la Chambre, avec seulement une fraction des membres participant au débat.

Le débat a été lancé par la faction du Parti vert le mois dernier. situation, manifestations, amendements au code du travail, tribunaux administratifs. Le PE et la soi-disant Conférence des présidents, agissant en qualité de Chambre des communes, entre autres à sa surprise, mettre la question à l’ordre du jour, mais cette fois sur la résolution Les membres ne voteront pas.

(MTI)

source: hélice

Leave a Reply 301 megnézve, 1 alkalommal mai nap |