< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A vita során megszúrta élettársát – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A vita során megszúrta élettársát – vádat emelt a főügyészség

 CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
            

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
A vita során megszúrta élettársát – vádat emelt a főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly tavasszal egy vita során életveszélyes sérüléseket okozott élettársának.

A vádirat szerint a sértettel élettársi közösségben élő nő korábban már rendszeresen veszekedett a férfival kapcsolatuk megromlása okán, de tettlegességre még nem került sor. Mindezeken túlmenően a vádlott azt is megtudta, hogy a sértett az élettársi kapcsolaton kívüli kapcsolatot is létesített, melyre figyelemmel a konfliktusok állandóvá váltak.

A vádlott és a sértett között 2018. március 16. napján a késő délutáni órákban közös ingatlanukban ismételten szóváltás alakult ki, melynek során a vádlott az ágyon, neki háttal fekvő sértettet egy közel 30 cm-es konyhakéssel megszúrta. A szúrást követően a sértett erősen vérezni kezdett, amit látva a vádlott értesítette a mentőszolgálatot, akik a helyszínre érkezve a sértettet súlyos, életveszélyes állapotban kórházba szállították. A mellüreget megnyitó és a tüdőt is sértő szúrás következtében olyan közvetlen életveszélyes állapot jött létre, ami ellátatlanság, vagy jelentős késedelemmel járó orvosi ellátás esetén a sértett halálához is vezethetett volna, melyet azonban a vádlott akadályozott meg azáltal, hogy az elkövetést követő rövid időn belül értesítette a mentőket. A sértett a szúrás következtében 8 napon túl gyógyuló, mintegy 3-4 hetes gyógytartamú sérülést szenvedett el.

A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2019. február 7.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |