< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Robert Mueller legalább 19 évi börtönt javasol kiszabni Manafortra, Trump volt kampányfőnökére//Robert Mueller propose de mettre au moins 19 ans de prison à Manafort, ancien responsable de la campagne Trump

| Mobile | RSS

Robert Mueller legalább 19 évi börtönt javasol kiszabni Manafortra, Trump volt kampányfőnökére//Robert Mueller propose de mettre au moins 19 ans de prison à Manafort, ancien responsable de la campagne Trump

Robert Mueller

USA-belpolitika


Robert Mueller, a különleges vizsgálóbizottság vezetője legalább 19 évig tartó börtönbüntetés kiszabását javasolja Paul Manafortra, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnökére – adta hírül pénteken este több helyi médium a bizottság beadványára hivatkozva.

    A börtönbüntetés mértékére vonatkozó javaslatot a 2016-os elnökválasztási kampányban a Donald Trump kampánycsapatának tagjai és oroszok közötti esetleges összejátszást feltárni hivatott, Robert Mueller vezette bizottság ügyészei fogalmazták meg az ügyben eljáró virginiai szövetségi bírónak benyújtott beadványukban.
    A 69 éves Paul Manafortot – aki csupán három hónapig volt Trump kampányfőnöke – a virginiai bíróság a nyáron nyolc rendbeli adó-, és banki csalásban találta bűnösnek, és ennek büntetési tétele 19-24 évig terjedő börtönbüntetés. Mueller hivatala a börtönbüntetés mellett 50 ezer dollártól 24,4 millió dollárig terjedő pénzbüntetés kiszabására, továbbá 24,8 millió dollár visszatérítésére és 4,4 millió dollár elkobzására is javaslatot tett.
    Az ügyészek azzal érveltek, hogy Manafort több mint egy évtizeden keresztül többször is megsértette a törvényt és a legkifinomultabb módszerekkel rejtette el jövedelmét az amerikai hatóságok elől. “A 2015-ben külföldről származó jövedelmének elrejtésére számos banki csaláshoz folyamodott az Egyesült Államokban, csak hogy fenntarthassa extravagáns életmódját” – írták beadványukban az ügyészek. Állításuk szerint Paul Manafort másokat is arra biztatott, hogy élvezzék az így szerzett jövedelem gyümölcsét. Mint megjegyezték: a büntetést elrettentésnek szánják mások számára is.
    Manafort szeptemberben két rendbeli bűncselekményben bűnösnek mondta magát és teljes mértékű együttműködést ígért a vizsgálóbizottsággal. Ám az ügyben eljáró Amy Berman Jackson bíró a héten szerdán úgy foglalt állást, hogy a volt kampánymenedzser megsértette a vádalkuban foglaltakat és szándékosan félrevezette a vizsgálatot folytatókat. Az állásfoglalás azt jelentette, hogy Paul Manafort nem számíthatott a vádalkuban rögzített enyhébb büntetésre.
    Igaz, a bírónő hozzátette: nincs elég bizonyíték, amely alátámasztaná, hogy Manafort szándékosan nem mondott igazat a Trump-adminisztrációhoz fűződő kapcsolatairól, vagy az egyik volt orosz üzlettársának a tanúk befolyásolásában játszott feltételezett szerepéről.


MTI

Politique intérieure américaineRobert Mueller, enquêteur spécial, propose une peine d’au moins 19 ans d’emprisonnement pour Paul Manafort, ancien chef de campagne du président américain Donald Trump, a rapporté dans plusieurs médias locaux vendredi soir en référence à la communication du Comité.
Paul Manafort, âgé de 69 ans, qui n’était que trois mois en tant que chef de campagne de Trump, a été reconnu coupable par le tribunal de la Vierge cet été pour huit fraudes en matière de garde et de banque et a été puni pendant 19 à 24 ans. emprisonnement. Le bureau de Mueller a proposé une amende de 50 000 à 24,4 millions de dollars de peines de prison, ainsi que 24,8 millions de dollars de retours et 4,4 millions de dollars de confiscation. Depuis plus de dix ans, Manafort a violé la loi à plusieurs reprises et caché ses revenus aux autorités américaines avec les méthodes les plus sophistiquées. “En 2015, il avait eu recours à un certain nombre de fraudes bancaires aux États-Unis pour dissimuler ses revenus en devises étrangères, mais uniquement pour maintenir son style de vie extravagant”, ont écrit les procureurs. Ils prétendent que Paul Manafort a encouragé les autres à jouir des fruits de leurs revenus. Comme indiqué, la punition est censée avoir un effet dissuasif sur les autres. Mais mercredi, la juge Amy Berman Jackson a déclaré mercredi que l’ancien directeur de campagne avait violé les accusations et délibérément induit les enquêteurs en erreur. La résolution signifiait que Paul Manafort ne pouvait pas compter sur une peine moins grave inscrite dans l’accusation. ou le rôle joué par l’un de ses anciens homologues russes dans l’influence des témoins.MTI

Leave a Reply 131 megnézve, 1 alkalommal mai nap |