< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Gyurcsány nyílt levében kéri Angela Merkelt, hogy tegyen valamit Orbán ellen

| Mobile | RSS

Gyurcsány nyílt levében kéri Angela Merkelt, hogy tegyen valamit Orbán ellen

Nyílt levelében Gyurcsány Ferenc azzal vádolja Angela Merkel német kancellárt, hogy szemet huny Orbán Viktor “önkényuralmat teremtő, Európa-ellenes politikája felett”. A DK elnöke a Facebookon is közzétett levelében arra kérte a német politikust, hogy miként korábban is sokszor és bátran megtette, most is álljon ki az elvei és a meggyőződése mellett.

Angela MERKEL mémet kancellár (b) kezet fog GYURCSÁNY Ferenc magyar leköszönő miniszterelnökkel a NATO jubileumi csúcstalálkozójának ünnepi megnyitóján Strasbourgban 2009. április 4-énFotó: Ronald Wittek / MTI

A magyar pártelnök úgy fogalmazott: Angela Merkel felelőssége is, hogy a magyar kormány nem Európa egységén, hanem a bomlasztásán munkálkodik. Azt írta, hogy a kancellár talán azért huny szemet Orbán Viktor politikája felett, mert így képviseli a német befektetők érdekeit, esetleg azért, mert meg akarja őrizni az Európai Néppárt egységét.

Gyurcsány Ferenc szerint nem Angela Merkel tartja a hatalomban a magyar miniszterelnököt, de “mentegető, elnéző” politikájával akarva-akaratlanul hozzájárul ahhoz.

A DK elnöke kiemelte: sok tízmillió eurónyi állami pénzből helyeznek ki országszerte olyan plakátokat, amelyek azt állítják, hogy az Európai Unió bevándorláspárti többsége, benne az Európai Néppárt, Magyarországra tör.

Hozzátette, olvasta Angela Merkel arról szóló nyilatkozatát, hogy ezzel nem ért egyet, és majd el is fogja mondani a magyar miniszterelnöknek. Gyurcsány Ferenc azzal folytatta gondolatmenetét, hogy egy ilyen beszélgetés nem hoz változást, mert utána is “marad a megtévesztett, félrevezetett magyar nép, az erős Európa-ellenes hangulat, a manipuláció”.

Ha Németország szemet huny a magyar kormány politikája felett, és csak szavakban áll ki Európa mellett, akkor iszonyatos évek várnak Európára is, Magyarországra is 

– írta a DK elnöke, aki megjegyezte, hogy először ír levelet Merkelnek, mióta nem miniszterelnök.

fecsego.eu/index

Angela Merkel
Leave a Reply 301 megnézve, 1 alkalommal mai nap |