< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Korai öröm – Nevetséges kamu a Fidesz felfüggesztése?

| Mobile | RSS

Korai öröm – Nevetséges kamu a Fidesz felfüggesztése?

168 óra

2019. március 21.

  • – SZERZŐ: KURCZ ÉVA

Mint tudjuk, tegnap az EPP felfüggesztette a Fidesz tagságát. Túlságosan örülnünk azért nem kell, mert a felfüggesztés körülményei igencsak érdekesek. Orbán Viktor olasz barátja azt mondja, nem hiszi el, hogy a felfüggesztés közös megegyezéssel történt, én meg azt mondom, hitkérdésekről nem vitatkozom, ott van az aláírt dokumentum, meg lehet nézni. És mit ad Isten, tényleg az van benne, hogy a Fidesz az Európai Néppárttal közösen beleegyezik` (`jointly agree`) a saját felfüggesztésebe. De nem ez a történet legkülönösebb része, hanem az, hogy az EPP alapszabálya egyáltalán nem tartalmaz ilyen lehetőséget, a 9. cikkelyében egy szó sincs közös megegyezéssel történő azonnali felfüggesztés lehetőségéről. Éppen ezert, hogy  Laurent Pech politológus professzor „nevetséges kamukent” írja le a felfüggesztést, amely egyben az EPP szabályait megsérti.

Laurent Pech@ProfPech

jointly agreed bogus “suspension/withdrawal” = totally laughable pathetic fudge in violation of @EPP statutes I would add #Itoldyouso (see my 3rd fudge option)
https://twitter.com/ProfPech/status/1108374736541810691 …Céline Schoen@CelineSchoen« #EPP presidency and #Fidesz jointly agree to suspend Fidesz membership until report of evaluation committee is ready », now says the final version of the text. Vote is taking place now. Then #Orban will give a press conference.286:27 PM – Mar 20, 2019Twitter Ads info and privacy22 people are talking about this

Laurent Pech@ProfPech · 20h

jointly agreed bogus “suspension/withdrawal” = totally laughable pathetic fudge in violation of @EPP statutes I would add #Itoldyouso (see my 3rd fudge option)
https://twitter.com/ProfPech/status/1108374736541810691 …

Laurent Pech@ProfPech

This is Article 9 of EPP statutes – I fail to see where it provides for a jointly agreed ad hoc freezing type suspension

cc @rdanielkelemen pic.twitter.com/NYclDHYiif116:30 PM – Mar 20, 2019Twitter Ads info and privacy

View image on Twitter

See Laurent Pech’s other Tweets

Állampolgártársaim – és ti, más uniós polgárok – elnézést, hogy elvettem a jókedveteket. Sőt, meg arra is szeretnélek megkérni titeket, hogy gondolkozzatok el, miért annyira fontos az EPP-nek, Orbán Viktor megmentése, hogy ennek érdekében még a saját szabályait is hajlandó megszegni? A válasz egyszerű, a tét valójában nemcsak Orbán Viktor megmentése, hanem Manfred Weberé is, aki egészen eddig támogatta a miniszterelnököt. Ezzel a megoldással mindkét fel eléri, amit akar. Orbán Viktor marad az EPP-ben, Manfred Weber pedig zavartalanul folytathatja a kampányát az EPP csúcsjelöltjeként az Európai Bizottság elnöki tisztségéért.

Ha hagyjuk.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 151 megnézve, 1 alkalommal mai nap |