< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Tőle rettegnek: Deutsch elárulta, hogy kinek vannak oszlopos érdemei abban, hogy a Néppárt megregulázta a Fideszt

| Mobile | RSS

Tőle rettegnek: Deutsch elárulta, hogy kinek vannak oszlopos érdemei abban, hogy a Néppárt megregulázta a Fideszt

2019.03.22.

Tegnap egy nem mindennapi esemény zajlott le, időtlen idők óta nem volt ilyen: a Fidesz európai képviselője Deutsch Tamás vitatkozott Ujhelyi Istvánnal az MSZP Európa parlamenti vezetőjével  (a teljes vitát amúgy itt meg is nézheti).

Ezen a vitán nyilván egy fontos kérdés volt a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztése. Deutsch Tamás válaszából, arra lehet következtetni, hogy a Fidesz európai erős embere úgy gondolja, Ujhelyi Istvánnak komoly szerepe volt abban, hogy a Fideszt megregulázta az Európai Néppárt. Legalább most már tudjuk, kitől is retteg a Fidesz Európában!

Ennél a témakörnél Deutsch Tamás szó szerint a következőket mondta: a néppárti szavazás napja az egy szomorú nap Ujhelyi István politikai karrierjében mert lehet, hogy a tegnapi napnak győztesei nincsenek, dehogy vesztese van szép számmal és közülük az egyik legnagyobb vesztes maga Ujhelyi István, hiszen időt energiát nem kímélve minden követ megmozgatva, hetente fél tucat levelet írogatva az összes néppárti képviselőnek meg ilyen olyan néppárti korifeusnak, mindent megtett annak érdekében, hogy a Fideszt kizárják az Európai Néppártból- jelentette ki a Fidesz képviselője

Majd Deutsch úgy magyarázta tovább a bizonyítványt, az Európai Néppárt nem zárta ki a Fideszt, úgyhogy sajnos Ujhelyi Istvánnak ez nem egy boldog nap a politikai karrierjében, hanem az Európai Néppárt úgy döntött, hogy felállít egy  “bölcsek tanácsát”, három kiváló, nagytekintélyű európai néppárthoz tartozó politikussal és ez a testület akikkel áttekintik az Európai Néppárt és a Fidesz viszonyát.

Ujhelyi István Deutsch Tamás kijelentéseire így reagált, hogy nem azt mondogatta a néppártiaknak és nem azért akciózott annyit, hogy a Fideszt így vagy úgy kizárják. Hanem azon könyörgött, hogy vegye már észre a Néppárt, vegye le a szemellenzőjét és vegyék észre, hogy mit művel a magyar demokrácia tönkretételében, a jogállamiság teljes sárba tiprásával az Orbán-kormány.

Majd Ujhelyi azt is megjegyezte, hogy akkor amikor egyébként a Néppárt megpróbálta menteni a menthetőt:  CEU-ügye, plakátok levétele, bocsánatkérés, már akkor mondtam, hogy ennek felfüggesztés lesz a vége, mert nyilvánvaló volt, hogy megpróbálnak valami kompromisszumot kötni. De még  aznap reggel  is azt mondta Gulyás Gergő hogyha felfüggesztik a tagságát a Fidesznek Ők bizony önként távoznak- ezzel utalva arra, hogy szerinte a Fidesz arrogáns politikája nagyban közrejátszott a kialakult helyzetért.

Az MSZP képviselője, azt is kijelentette Deutsch Tamásnak, hogy az egyest lehet magyarázni, de attól még az egyes lesz: Orbán Viktor Európában egy bukott politikus és az már csak rajtunk magyarokon múlik, hogy itthon mikor lesz az.

Maradjunk annyiban, hogy Deutsch Tamás kirohanásának egy előnye biztos van: legalább most már tudjuk, amit eddig is sejtettünk, hogy Ujhelyi István a Fidesz egyszemélyes ellenzéke Európában. S igen jól is csinálja.

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 143 megnézve, 1 alkalommal mai nap |