< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: A német köztévé szerint Orbán kormánya korrupt, és nem élne túl az EU pénze nélkül///Selon le public allemand, le gouvernement d’Orbán est corrompu et ne survivrait pas sans l’argent de l’UE

| Mobile | RSS

A német köztévé szerint Orbán kormánya korrupt, és nem élne túl az EU pénze nélkül///Selon le public allemand, le gouvernement d’Orbán est corrompu et ne survivrait pas sans l’argent de l’UE

-kb-

szerző:-KB-

Ötperces blokkban foglalkozott az Orbán-kormánnyal, a magyar miniszterelnökkel és a Fidesz és az Európai Néppárt konfliktusával a német köztévé, a ZDF politikai kabaréműsora, a Heute Show – vette észre a 444.

műsor 14. percénél jelenik meg az Európai Fasiszták Hete felirat, a képen Orbán Viktorral. Később a híres brüsszeli köztéri szobor, a Pisilő emberke (Manneken Pis) nevét is megidézték egy képpel, amelyen úgy tűnik, mintha Orbán levizelné az EU zászlaját.

image (3)

A műsorvezető, Oliver Welke a 444 cikke szerint tisztán antiszemitának nevezte a magyar kormány Soros-Juncker plakátjait, amelyek “szemtelen hazugságokat” állítanak az Európai Unióról. Welke közölte:

Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU pénze nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna.”

Azt, hogy Orbán szerint az ország szuverén akar maradni, úgy kommentálta, “Akkor megtanulhatnátok, hogyan lehet meglenni külföldi pénz nélkül”.

A műsorban szóba került az is, miért csak felfüggesztette, és nem kizárta a Fideszt az Európai Néppárt: mert az Audinak, a BMW-nek és a Mercedesnek is van magyarországi üzeme, ahol alacsony bérekkel tudnak dolgoztatni, és kiélvezhetik Európa legalacsonyabb társasági adóját is.

Welke mindehhez hozzátette: Orbán még a túlóratörvény bevezetésével is kedvezett a három multicégnek.

Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre a kormány azt mondja: jó ötlet, akkor ti fogtok 400 órával többet dolgozni.”

fecsego.eu/index.hu

Selon le public allemand, le gouvernement d’Orbán est corrompu et ne survivrait pas sans l’argent de l’UE
24 mars 2019 | commentaires | Salle de presse de l’UE, Nouvelles bavardes
-kb-
Auteur: -KB-
Dans un bloc de cinq minutes, il a traité avec le gouvernement Orbán, le Premier ministre hongrois et le conflit entre le Fidesz et le Parti populaire européen, la star du cabaret allemand Heute Show a remarqué le 444.
À la 14e minute de l’émission, la Semaine européenne des fascistes se produira avec Viktor Orbán. Plus tard, la célèbre statue de Bruxelles, le Peeing Man (Manneken Pis), a également été convoquée avec une image qui semble avoir été dépouillée du drapeau d’Orbán par l’UE.
image (3)
Selon l’article 444, le présentateur, Oliver Welke, a qualifié d’antisémites les affiches Soros-Juncker du gouvernement hongrois, qui sont des “vilains mensonges” sur l’Union européenne. Welke dit:
Le gouvernement corrompu d’Orbán ne pourrait pas survivre une minute sans l’argent de l’UE. Donc, en retour, nous pourrions prendre des réfugiés en retour. “
Orbán a déclaré que le pays voulait rester souverain, a déclaré: “Vous pourrez alors apprendre à dépenser sans argent étranger.”
Le programme a également expliqué pourquoi il ne faisait que suspendre et n’excluait pas Fidesz du Parti populaire européen: car Audi, BMW et Mercedes disposent également d’une usine hongroise où ils peuvent travailler avec des salaires bas et bénéficier du taux d’imposition sur les sociétés le plus bas d’Europe.
Welke a ajouté qu’Orbán avait même favorisé les trois multinationales avec l’introduction de la loi sur les heures supplémentaires.
C’est comme ça que le populisme fonctionne: des gens stupides sortent dans la rue, nous ne voulons pas d’immigrants économiques, le gouvernement dit: c’est une bonne idée, alors vous allez travailler 400 heures de plus. “
fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 182 megnézve, 1 alkalommal mai nap |