< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Izrael válaszolt a Hamász rakétatámadására, ellencsapásokat hajtott végre gázai célpontok ellen

| Mobile | RSS

Izrael válaszolt a Hamász rakétatámadására, ellencsapásokat hajtott végre gázai célpontok ellen

– SZERZŐ: 168 ÓRA/MTI

Az izraeli légierő ellencsapásokat indított a Gázai övezetet uraló iszlamista  Hamász terrorszervezet célpontjai ellen válaszul a kora reggel Gázából kilőtt rakétára – jelentette a 13-as izraeli kereskedelmi tévécsatorna hétfő délután.

Az ország déli részén leállították a vasúti közlekedést Askelóntól délre, kinyitották a  közösségi óvóhelyeket, és figyelmeztették a helyieket, hogy heves bombázások zaját fogják hallani. 

A palesztinok az övezetből szintén egy légicsapásról számoltak be, amelyet az övezet északi részén, az Ezzedin al-Kasszám Brigádok egyik állása ellen hajtottak végre. A gázai kórházakban teljes készültséget rendeltek el az izraeli ellentámadás meginduláskor.

Hétfő hajnalban egy Gázai övezetből kilőtt rakéta lakóházba csapódott be Izrael középső részén, a Tel-Aviv közeli Mismeretben, A támadásban épület lángra kapott, hét ember megsebesült, köztük egy csecsemő is. Izrael 2014-es ötvennapos gázai háborúja óta nem fordult elő, hogy Tel-Aviv környékét érte volna rakétatámadás.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közölte, hogy a rakétatámadás miatt megszakítja az amerikai útját. Az elkövetkező órákban találkozik Donald Trump amerikai elnökkel, majd azonnal hazautazik. Netanjahu gyalázatos bűnténynek nevezte a rakétatámadást, és kemény izraeli válaszcsapást helyezett kilátásba.

A támadást néhány perccel azután hajtották végre, hogy az izraeli hadsereg egy másik rakétaindítást észlelt, és megszólaltak a légiriadó szirénái a Tel-Avivtől északra lévő Saron körzetben. 

Leave a Reply 76 megnézve, 1 alkalommal mai nap |