< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Néppárti balhé: kizárásra játszik a Fidesz?///Sentimiento de la fiesta folklórica: ¿Fidesz está jugando para la exclusión?

| Mobile | RSS

Néppárti balhé: kizárásra játszik a Fidesz?///Sentimiento de la fiesta folklórica: ¿Fidesz está jugando para la exclusión?

Az Európai Parlamenti választás után dönt a Fidesz arról, hogy a Néppárt tagja akar-e maradni, vagy más pártszövetséghez csatlakozik. Erről beszélt Orbán Viktor az állami rádióban, ahol ismét keményebben bírálta Brüsszelt és a Néppártot. Kovács László volt szocialista külügyminiszter ugyanakkor azt gondolja, Orbán Viktor a Fidesz kizárásán munkálkodik. Egyébként holnap kezdik postázni az értesítőket az EP-választásokra, a kampány április 6-án indul.

„A végkifejlet az elfogadhatónak mondható. Mindenki időt nyert, a Néppárt is, meg mi is. Majd az európai választások után eldöntjük itt a Fideszben, hogy mi jó Magyarországnak, a Néppárton belül kell-e folytatnunk, vagy valamifajta új pártszövetségben van inkább helyünk”. Így reagált a Fidesz Néppárti felfüggesztésére pár nappal az események után a miniszterelnök.

Az MSZP egykori külügyminisztere szerint Orbán Viktor célja valójában az, hogy kikényszerítse pártja kizárását a Néppártból. „Itt történt egy sorozatos függelemsértés, az alapelvek sorozatos megsértése – gondolok az Európai Unió alapelveire, amit jelenleg a Lisszaboni Szerződés foglal össze -, de az Európai Néppárt értékrendjével is szem bemégy mindaz, ami itt történik” – fogalmazott Kovács László.

Közben videóban tájékoztatja az Európai Parlamenti választások tudnivalóiról a szavazókat a Nemzeti Választási Bizottság. A szavazáson indulni szándékozó pártok április 6-tól kezdik meg az aláírásgyűjtést. Az ívekre végül csak annak a szervezetnek a neve kerül fel, amelyik április 23-ig 20 ezer érvényes ajánlást össze tud gyűjteni.

Az Unió tagországaiban május 23-26 között lesz a voksolás, Magyarországon május 26-án lehet az urnákhoz járulni.

A választási értesítők postázását hétfőn kezdik meg, mintegy 8 millió szavazópolgár értesül majd arról, hol kell szavaznia. „A nyomda már ezeket nagy mértékben legyártotta és átadja a postának folyamatosan. Az utolsó értesítési csomag pedig április 5-én kell, hogy megérkezzen. Amennyiben valaki nem kap értesítést, akkor azt javasoljuk, hogy érdeklődjön a helyi választási irodánál, tehát a polgármesteri hivatalnál” – hívta fel a figyelmet Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke.

Az EP-választáson az országgyűlési választásokkal ellentétben nem jár állami támogatás az indulóknak, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy amíg tavaly az országgyűlési választásokra 100 párt regisztrálta magát, addig most, a Nemzeti Választási Bizottság csak 18 pártot vett nyilvántartásba.

atv.hu

Sentimiento de la fiesta folklórica: ¿Fidesz está jugando para la exclusión?

Después de las elecciones al Parlamento Europeo, Fidesz decidirá si quiere seguir siendo miembro del Partido Popular o unirse a otro partido. Viktor Orbán habló sobre esto en la radio estatal, donde criticó a Bruselas y al Partido Popular nuevamente. Sin embargo, László Kovács, ex ministro de Relaciones Exteriores socialista, piensa que Viktor Orbán está trabajando en la exclusión de Fidesz. De lo contrario mañana, los anuncios comenzarán a enviarse a las elecciones del PE, y la campaña comenzará el 6 de abril.

“El resultado final es aceptable. Todos ganaron tiempo, el Partido Popular, y qué. Luego, después de las elecciones europeas, decidiremos aquí en Fidesz lo que es bueno para Hungría, si debemos continuar dentro del Partido Popular o si tenemos un lugar en algún tipo de asociación de nuevos partidos. Así, el Primer Ministro respondió a la suspensión del Partido Popular de Fidesz unos días después de los hechos.

Según el ex ministro de Relaciones Exteriores de MSZP, el objetivo de Viktor Orbán es obligar a su partido a salir del Partido Popular. “Ha habido una serie de faltas de conducta aquí, una serie de violaciones de los principios, estoy pensando en los principios de la Unión Europea, que actualmente se resumen en el Tratado de Lisboa, pero los valores del Partido Popular Europeo también son dignos de todo lo que está sucediendo aquí”, dijo László Kovács.

Mientras tanto, en el video, los votantes son informados por el Comité Nacional Electoral sobre las elecciones al Parlamento Europeo. Los partidos que quieran votar comenzarán a recoger firmas a partir del 6 de abril. Al final, solo se agregará el nombre de la organización que puede recopilar 20,000 recomendaciones válidas hasta el 23 de abril.

Entre el 23 y el 26 de mayo, la Unión Europea tendrá un veto, y en mayo, las urnas podrán contribuir a Hungría.

La publicación de boletines electorales comenzará el lunes, y se informará a cerca de 8 millones de votantes sobre dónde votar. “La imprenta ya los ha producido y los ha entregado a la oficina de correos. El último paquete de notificación debe llegar el 5 de abril. Si no notifican a alguien, le recomendamos que se comunique con su oficina electoral local, es decir, con la oficina del alcalde ”, dijo Ilona Pálffy, presidenta de la Oficina Nacional de Elecciones.

En contraste con las elecciones parlamentarias, la elección del PE no implica el apoyo estatal para los titulares, que también puede contribuir al registro de 100 partidos en las elecciones parlamentarias el año pasado, ahora, el Comité Nacional Electoral ha registrado solo 18 partidos.

atv.hu

Leave a Reply 135 megnézve, 1 alkalommal mai nap |