< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Halálra kövezéssel büntethetik az azonos neműek közötti szexet Bruneiben)))Pueden castigar a la muerte cosiendo el mismo sexo en Brunei

| Mobile | RSS

Halálra kövezéssel büntethetik az azonos neműek közötti szexet Bruneiben)))Pueden castigar a la muerte cosiendo el mismo sexo en Brunei

Simor Dániel

Simor Dániel

A dúsgazdag kelet-ázsiai szultánságban 2014-ben vezették be az iszlám törvénykezést, a saríát. A homoszexualitást már akkor büntethetővé tették, és akár 10 év börtön is járhat érte. A most elfogadott törvény szerint az azonos nemű, kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális aktusokat halálra kövezéssel, a lopást pedig végtagok megcsonkításával büntethetik – írja az Unilad. 

Hassanal Bolkiah, Brunei szultánja

Hassanal Bolkiah, Brunei szultánjaFotó: Aris Oikonomou

Az Amnesty International a törvény azonnali felfüggesztését követeli, illetve az ország büntető törvénykönyvének felülvizsgálatát az emberi jogi kötelezettségeinek megfelelően. “A függőben lévő rendelkezések engedélyezik a kövezést, és a csonkítást is mint büntetést – akár gyerekekkel szemben is” mondta Rachel Chhoa-Howard az Amnesty Brunei kutatója. 

Hassanal Bolkiah szultán vezetésével Brunei volt az első kelet-ázsiai ország, amely 2014-ben bevezette a saríát, mely szerint börtön, vagy pénzbüntetés járhat olyan kihágásokért mint a házasságon kívüli terhesség, vagy a napi imádkozás kihagyása.

A most életbe lépő szigorításokat már korábban be akarták vezetni, a nemzetközi tiltakozás ellenére azonban csúszott a módosítások elfogadása. 

fecsego.eu/index

Pueden castigar a la muerte cosiendo el mismo sexo en Brunei

Daniel simor

En el rico rico sultanato de Asia oriental, la ley islámica se introdujo en 2014. La homosexualidad ya estaba castigada en ese momento, y podría ser de hasta 10 años de prisión. De acuerdo con la ley ahora adoptada, los actos sexuales basados ​​en el mismo sexo, basados ​​en el consentimiento mutuo, pueden ser castigados por lapidación y robo por truncamiento de las extremidades, escribe Unilad.
Hassanal Bolkiah, sultán de Brunei

Hassanal Bolkiah, sultán de BruneiFoto: Aris Oikonomou

Amnistía Internacional exige la suspensión inmediata de la ley y una revisión del código penal del país en línea con sus obligaciones de derechos humanos. “Las regulaciones pendientes permiten la lapidación y la mutilación como castigo, incluso contra los niños”, dijo Rachel Chhoa-Howard, de Amnistía Brunei.

Bajo el liderazgo del sultán Hassanal Bolkiah, Brunei fue el primer país del este de Asia en introducir una mierda en 2014, que podría ser una prisión o un castigo por delitos como el embarazo extra-matrimonial o la pérdida de oraciones diarias.

Las restricciones que están en vigor ya se han introducido, pero a pesar de la protesta internacional, la adopción de enmiendas se ha retrasado.

fecsego.eu/index

Leave a Reply 876 megnézve, 2 alkalommal mai nap |