| Mobile | RSS

Kabaré, avagy a rendőrség margójára

Kabaré, avagy a rendőrség margójára

Nem is tudom, honnan kezdjem írni a kabaré jeleneteit. Sokat gondolkodtam, mire rájöttem arra, nekem mindegy, ami az eszembe jut írni kezdem. Az igazság morfiuma automatikusan benne van az emberben. Az igazság érzete és igénye éles késként hatol az elmédbe. Azaz figyelmeztet, felhívja a figyelmedet s érezni fogod a környezetedben a rosszindulatot,…

Hallod haver, bent jártam a rendőrségen. Vártam, vártam, mire nagy kegyesen lejött egy rendőr méla arccal. – Mit szeretne! Hajaja, ha azt én elmondhatnám, gondoltam magamban. – Feljelentést szeretnék tenni…hallod haver lóg a bajuszod? – Milyen ügyben! – 90 ezer forinttal megkárosítottak. – Mért engedte. – Nem engedtem, kicsalták tőlem. Elmondja jegyzőkönyve!- El én! Lépcsőn mentünk fel az irodájába. A hölgy keményen benézet, valamit kutatott rajtam. . Később azt mondta – üljek le. Leültem. Vártam, vártam s közben stíroltam. A nő már nem először hallgatott meg. Minden döntésében elmarasztalt. A bizonyítékokat nem kérte s nem fogadta el. Megtehette, hisz úgy is rossz döntést hozok, s a krapek mehet fellebbezni, az ügyésztségre vagy itt helyben a kapitányságon. A döntés ergo érvényes. Na ez a felfogás az állampolgár megalázása! Hallod haver, ne tedd , ne menj a rendőrségre. Ha nem vagy szimpi jaj neked mert a macska megnyalta a tejfölt. Figyusz haver, vigyáz, mert most jön a lényeg. A sört nyeljed, nehogy a torkodon maradjon. A gyanúsított olyan részeg volt, hogy az irodában a legyek leestek repülés közben. Hallod haver.,kértem egy alkoholszondás vizsgálatot, illetve figyelj haver, és még hazugságvizsgálatot is. Na, erre mit lépsz!  Buktam 90 ezer forintot. A vizsgálót -s annak segítőjét- lefokozták utcai járőrnek. Hallod haver én meg buktam 90 ezer Ft-ot. Figyusz, érdemes elmenni a rendőrségre, bejelentést tenni, hogy megloptak? A börtönt már megjárt csaló addig sírt, zokogott és hivatkozott családi eseményekre. A rosszindulatú vizsgáló is elkezdett sírni..Figyusz haver, mikor vége volt a vizsgálatnak, ki kísérte a gyanúsítottat és a kapuban még beszéltek 28 perc 32 másodpercet. Hallod haver, erre mit mondasz. A kártya utolsó lapja piros alsó..

A szegedi rk is volt vizsgálat ebben az ügyben! Hallod haver, komolytalan az egész,, nem mindegy, ha te iszol vagy engem néznek hülyének!

„ Nem vagyok teljesen örült”- énekelné Koós János.

Figyelsz, nem azt kértem, hogy a mundér becsületét védjék, na meg persze az egyenruha színét. Figyelj, te mit tettél volna ebben a hidegben. Igaz a marha pörkölt kicsit keménnyé alakult ezért műfogsorral nem lehetett elrágni, csak szopogatni… éred haver!

A balesetnél – közúti- össze vissza beszéltek. Olyan leveleket küldtek, haver figyusz tele volt hibával, félrebeszélésekkel, szándékos dátum elírásokkal… Elaludtál haver, figyusz. Behívatott a kapitány magánbeszélgetésre. Ugyanazokat mondtam el, amit – figyelsz haver– már elküldtem a főkapitánynak! Mi a véleményed haver, figyelj, na mit vársz el a rendőrségtől.

Szegedi rk – figyuszólj, ne aludj haver- a vizsgálat, hát mit mondjak haver. A történet folytatódott. Először jónak indult, érted haver. A vizsgáló menet közben na most figyelj haver, kiment a főnökéhez. Taktikai tanácsadás formálódott…érted haver. Ott is egy szándékos rossz döntés született. Haver ez egy szubjektív vélemény. Aludtál haver. Nekem is már fárasztó

Haver képzeld el a rossz határozat ellen fellebbeztem, s felülvizsgálati kérelmet kértem , hisz több százezer Ft –ról van szó… érted haver, megint kortyolgatsz?

Bementem a szegedi r k-ra, ám előtte elmentem, haver figyelj az ügyészségre, ott megkérdeztem mit kellene ilyenkor tenni, na, most figyelj haver– a segítő ügyészasszony elmagyarázta, két esélyem van, 1, visszamegy a rendőrségre, vagy másnap itt az ügyészségen megteheti a fellebbezés, illetve a felülvizsgálati kérelmét

Haver figyelsz, visszamentem a rendőrségre. Na, ott ért gigantikus meglepetés. Ne aludj haver, most jön a sűrű lé…

12 órára értünk oda. Ne ásítozz haver, löttyents egyet.

Mondtam a portásnak, milyen ügyben jöttem. Sajnos a bűnügyi osztályvezető s a helyettese egyszerre mentek ebédelni…Haver figyelsz. Mi türelmesen vártunk. Közben ittunk egy kávét s egy Pepsi Colát. Haver figyelsz… ránéztem a fali órára …már 13 óra volt. Figyusz haver, felálltam és megkérdeztem a portást megérkeztek-e a vezetők az ebédből. A portás felhívta, ám nem voltak hajlandók, vagy nem érkeztek vissza.. na, hallod haver

Visszaültem a helyemre. 13 óra 33 perckor szintén igénybe vettem a porta szolgálatot. Figyelsz egyáltalán haver. Újra hívta a jól lakott vezetőket. – majd ezt követően – haver figyelsz– adott egy telefon számot s közölte velem- na figyelj haver- hívjam fel és elmondhatom amiért jöttem

Na, most ugrik a majom a vízbe! Nagyon figyelj haver

A tiszt ingerült volt, mert kissé patetikusan beszélt. Magyarul elbeszéltünk egymás mellett. Mire rájött a tiszt, hogy nem jó aktát keresett. Oktató –remegő hanggal próbált eret törni felettem. Figyusz haver. Már annyira ideges volt, ami egy rendőrtiszttől nem várható el. Hisz én nem bűnöző vagyok, hanem sértett, de ha BŰNÖZŐ LENNÉK, AKKOR SEM TEHETNÉ MEG…igaz haver, figyelsz!

14 óra 15 per után azt mondta a tiszt lehozza a papírt és egy ceruzát. Írjam le – haver figyelsz. – a véleményemet. Megdöbbentem haver. s ezzel letette a telefont.

Figyusz haver az ügyészségre bejelentkezel, akkor várnak az emeleten. Tisztességesen hellyel kínálnak, és megkérdezik miért, s milyen ügyben érkeztem vagy milyen panasszal.

Szó szerint felveszik a jegyzőkönyvet. Figyelsz, haver bármit kérdezhetsz s az ügyész minden esetben nyugodtam válaszol.

Haver már megint lötykölsz.

14 óra 33 perckor érkezett, de nem a százados Úr, hanem a vizsgáló. Beszélgettünk, nem nagyon akarta felvenni a fellebbezési/felülvizsgálati jegyzőkönyvet. Haver ne aludj, figyelj. Ő is erőltette, hogy – hozott magával egy üres lapot és egy ceruzát!!!

Mondtam, nem vagyok hajlandó a térdemen megírni a fellebbezést/felülvizsgálati kérelmemet, hisz Önöknek a kutyakötelessége lenne. Kialakult egy kis dialektika. Haver figyusz, már megint alszol. Láttam rajta parancsot teljesít!

Mondta 10 perc múlva itt lesz. Sajnos többet kellett várni.

Figyelj haver

Felmentünk az irodájába. Leírta, amit mondtam. Átolvastam. Aláírtam. Tudtam, hogy a bűnügyi vezetők nem fogják vizsgálni – haver figyusz-s egyből továbbítják az ügyészség felé.  Kérdem én, milyen vizsgálat folyt s tele hibákkal, a bizonyítékok „szállj,szállj kismadár”

Szubjektív véleményem szerint, ha én vagyok a bejelentő s végzem az oknyomozó újságírói feladatomat, a rendőrség abban a pillanatban zár figyusz haver ne ásítozz

Nekem nem lehet igazam, bárki elkövethet velem szemben bármit,,a rendőrség áll és néz ez egy olasz film címe.

Látod haver, te sem fordulj a rendőrség felé, mert a véleményem szerint nem szeretik azokat az állampolgárokat, aki felderítenek tényeket

Ha megjelentettem a cikket- mondtam, hogy leírom a megalázásomat s a rendőrség hozzáállását, a „vizsgálat”  menetét- nagyon megüthetem a bokámat figyelsz haver

Haver nagyon figyelj! Másnap a vizsgálónak küldtem egy e-mailt, kiegészítve a vallomásomat, mivel a vizsgálat hiányos volt. Azt mondta a vizsgáló, hogy már átküldték minden vizsgálat nélkül az ügyészségre!!!

2019-03-30

-oil-

Leave a Reply 1087 megnézve, 1 alkalommal mai nap |