< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y))Szerb-magyar-horvát pénzmosó letartóztatását indítványozta a főügyészség

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y))Szerb-magyar-horvát pénzmosó letartóztatását indítványozta a főügyészség

2012 LOGO ÜGYÉSZSÉG

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a hármas állampolgársággal rendelkező férfinak a letartóztatását, aki több százezer dollár bűncselekményből származó pénz tisztára mosásában működött közre.

A gyanú szerint a férfi 2018. év szeptemberében négy szegedi pénzintézetnél is nyitott szinte azonos időben bankszámlát. A számlákon rövid időn belül közel 650 ezer dollárt írtak jóvá esetenként mintegy 130 ezer dollár átutalásával. A számlákon jóváírt pénzösszegek jellemzően amerikai gazdasági társaságok sérelmére elkövetett bűncselekményekből származtak, melyeket azután a gyanúsított internetes bankolással tovább is utalt távolkeleti pénzintézetek által vezetett bankszámlákra.

A különösen nagy értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntette miatt indult eljárásban az életvitelszerűen Szerbiában tartózkodó férfival szemben elfogatóparancs kibocsátására került sor, melynek eredményeképpen a Magyarország területéről Szerbia irányába kilépni szándékozó férfit előállították, majd őrizetbe vették.

Az eljárás adatai szerint a férfi nemcsak Magyarországon, hanem röviddel a szegedi számlanyitásokat követően Horvátországban, Romániában, Bulgáriában és Montenegróban is nyitott hasonló okokból bankszámlákat.

A főügyészség a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó ülésén fog dönteni.

Szeged, 2019. április 30.

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 608 megnézve, 1 alkalommal mai nap |