< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, Fecsegő hírek / Blog article: Dobrev Klára elárulta a Néppártnak, hogy miért nem érdemes a Fidesznek egy második esélyt adni

| Mobile | RSS

Dobrev Klára elárulta a Néppártnak, hogy miért nem érdemes a Fidesznek egy második esélyt adni

2019.05.31.

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció két vezetőpolitikusa Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót, ahol Dobrev Klára kifejtette, hogy miért nem érdemes a a Fidesznek adni egy második esélyt.

Dobrev Klára arról beszélt, hogy az elmúlt kilenc évben kiderült, és a Néppártnak is be kell látnia, hogy Orbánt nem érdemes azért a pártszövetségen belül tartani, mert majd megváltozik. „Orbánt nem lehet pacifikálni” – jelentette ki.

Szólt arról is, hogy a liberálisok és a szocialisták programjában is vannak hasonló és számukra fontos elemek, mint például a szociális Európa gondolata és a klímakatasztrófa elleni küzdelem.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “szia” és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

A megválasztott listavezető úgy látja, hogy a magyarországi politikai viták továbbra is magas hőfokon zajlanak majd, ahogy azt a Fidesz diktálta az elmúlt kilenc évben – ebbe azonban szeretnék bevinni az európai politika fontosabb elemei.

Véleménye szerint a választási kampányban kiderült, hogy két elképzelés van Európa jövőjével kapcsolatban: az egyik a tagállami bezárkózó nacionalizmus, a másik pedig az intézményesített együttműködés.

A DK szerint tovább kell menni a nemzetek kapcsolatainak szorosabbra fűzése felé vezető úton, ami az Európai Egyesült Államok megteremtését jelenti, a tagállamok tanácsának szigorúbb ellenőrzésével, egy kétkamarás parlament felállításával és több közös politikával.

fecsego.eu/HírHugó

Leave a Reply 306 megnézve, 1 alkalommal mai nap |