< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem / Blog article: ORBÁN ELSZÓLTA MAGÁT: NAGYON POFÁRA ESETT BRÜSSZELBEN// Malgré les déclarations confiantes, malgré les langues éblouissantes de la célébration hautaine et les normes de la cour, Viktor Orbán s’est lui-même installé.

| Mobile | RSS

ORBÁN ELSZÓLTA MAGÁT: NAGYON POFÁRA ESETT BRÜSSZELBEN// Malgré les déclarations confiantes, malgré les langues éblouissantes de la célébration hautaine et les normes de la cour, Viktor Orbán s’est lui-même installé.

European Ceremony of Honour for Dr. Helmut KOHL – Arribal of Nicolas SARKOZY, former President of the French Republic, on the left, and Viktor ORBÁN, Hungarian Prime Minister, on the right

A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!

  • 2.4K

Hiába a magabiztos nyilatkozatok, hiába a gőgös ünneplés és az udvari elemzőnyaloncok kábult nyelvcsapkodásai: Orbán Viktor bizony elszámolta magát.

Kétségkívül rutinos szerencsejátékos, de lássuk be, most rossz helyre tette a zsetonokat. Mutathatja naphosszat a kormánypropaganda, ahogyan a Gazda zsebre dugott kézzel vonulgat a brüsszeli piros szőnyegeken, ebben a westernben nem neki osztották a sheriff-csillagot.

Az, ahogyan nemrég még magabiztosan rázta magát az európai szélsőjobb aktuális popsztárjainak, vagy ahogyan kajánul marta a néppárti vezetőket, mára kiderült: stratégiai hiba volt. Európa felvilágosult felében ugyanis nemhogy az EU-szkeptikus szélsőjobb, de épp hogy a liberális-zöld vonal és az Európai Szocialisták Pártja erősödött meg; Európa többségi politikája pedig továbbra is a közös értékek és nem – ahogyan a Fidesz remélte – az európai értékek szétverése mentén fog haladni.

Rettentő kínos, ahogyan a fideszes EP-képviselők magyarázkodnak a brüsszeli folyosókon és törleszkednek a régi kollégákhoz, csak hogy elnézzék nekik a közös család elleni kirohanásokat. Az pedig valami egészen gerincroppantó helyzet lehet, ahogyan például Hidvéghi Balázs, a Fidesz újdonsült EP-képviselője kénytelen felismerni, hogy épp annak az Európai Uniónak lesz az egyik felkent tisztségviselője, amelyről a párt kommunikációs igazgatójaként még tudatosan végighazudta az elmúlt éveket. Reggel, délben meg este.
Lesz azonban ennél jóval kellemetlenebb is.

Orbán Viktor ugyanis egy olyan embert kíván a következő európai kormányba, az Európai Bizottságba delegálni, aki borítékolhatóan meg fog bukni a meghallgatásokon. Trócsányi Lászlóból nem lesz európai biztos és nem pusztán azért, mert én például bizonyosan nem fogok megszavazni egy olyan testületet, amelyben ő tag lehet, hanem azért sem, mert Trócsányi élő szimbóluma annak az illiberális, Európa-ellenes rémálomnak, amelyet Orbán kiépített.

És ezt az európai döntéshozók, képviselők többsége is pontosan tudja. Trócsányi az az ember, akinek ügyvédi irodája képviselte a bankokat a magyar devizahitelesekkel szemben az bíróságon. Trócsányi az az ember, akinek ügyvédi irodája milliókat kapott a Matolcsy-féle jegybanktól és annak közpénzzel mutyizó alapítványaitól. Trócsányi az az ember, aki minden áron akadályozza, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez és ő az az ember, aki kidolgozója a fideszes közigazgatási bíróságok kormányzati fölénnyel áterőszakolt új rendszerének.

A Fidesz jelenlegi helyzetét és Trócsányi esélyeit is kiválóan jelzi, hogy a közigazgatási bíróságok rendszere kapcsán a biztos-jelölt nemrég még azt mondta: nemzeti ügyről van szó, Brüsszel pedig „ne üsse bele az orrát abba”, hogy a magyar kormány mit csinál. Ehhez képest a Néppárt felé tett gesztusként nemrég felfüggesztették a közig-bíróságok bevezetését, Trócsányi pedig már szánalmasan magyarázkodott, mondván nincsenek meg hozzá a „nyugodt körülmények”. Tisztelt választók! Trócsányi Lászlóból biztosan nem lesz uniós biztos.

Ha a Fidesznek van esze és józan helyzetfelismerő képessége, akkor még idő előtt visszahúzza és valaki mást jelöl a Bizottságba. És ne higgyenek majd a kormányzati sumákolásnak, meg kommunikációs hókuszpókusznak: Trócsányi azért nem lesz uniós biztos, mert a Fidesz politikája és az európai közösség ellen elkövetett bűnei miatt Orbánék emberei vállalhatatlanok. Pont. Minden más szöveg egyszerű hazugság.

A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszáznegyvenhetedik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő

Cour constitutionnelle, actualités, événements
Cour / Bureau du Procureur / Szegedi Ítélőtábla

ORBAN PREFERE VOUS-MEME: TRES POFAR A BRUXELLES
10 juin 2019 | commentaires | Cour constitutionnelle, Actualités, Événements, Nouvelles de Chatter, Protection du consommateur

Cérémonie d’honneur européenne du Dr. Helmut KOHL – Arribal de Nicolas SARKOZY, ancien Président de la République française, à gauche, et Viktor ORBAN, Premier ministre hongrois, à droite
La propagande gouvernementale est partout. Cet article, cependant, que si vous le partagez!

2,4 km
Malgré les déclarations confiantes, malgré les langues éblouissantes de la célébration hautaine et les normes de la cour, Viktor Orbán s’est lui-même installé.

Sans aucun doute un joueur de routine, mais voyons, il a mis les jetons au mauvais endroit. La propagande du gouvernement peut montrer un jour que Farmer a empoché le train sur les tapis rouges à Bruxelles. Dans cet western, il n’a pas reçu l’étoile du shérif.

La manière dont il s’est récemment agité avec les pop stars actuelles de l’extrême droite de l’Europe, ou alors qu’il se précipitait vers les dirigeants du parti populaire, s’est maintenant révélée être une erreur stratégique. Dans la moitié éclairée de l’Europe, non seulement l’UE est sceptique, mais la ligne verte libérale et le parti des socialistes européens se sont renforcés; Et la politique dominante de l’Europe continuera d’être des valeurs partagées et non, comme l’espérait Fidesz, d’aller au-delà des valeurs européennes.

C’est terriblement embarrassant, expliquent les députés de fidesz dans les couloirs bruxellois et se débattent avec leurs anciens collègues pour présenter leurs excuses, juste pour des excuses familiales communes. Et il se peut que la situation soit très difficile, car Balázs Hidvéghi, le député européen nouvellement élu du Fidesz, est obligé de reconnaître qu’il fera partie des dirigeants de l’Union européenne qui passent délibérément par le biais du directeur de la communication du parti. Matin, midi et soir.
Cependant, ce sera beaucoup plus désagréable.

Par exemple, Viktor Orban souhaite déléguer un homme au prochain gouvernement européen, la Commission européenne, qui va être submergé par les audiences. Il n’y aura pas de commissaire européen de László Trócsányi et pas seulement parce que je ne voterai certainement pas pour un organe dont il pourrait être membre, mais aussi parce que Trócsányi est un symbole vivant du cauchemar illibéral et anti-européen qu’Orbán a construit.

Et la majorité des décideurs et des représentants européens le savent. Trócsányi est l’homme dont le cabinet d’avocats a représenté des banques contre des prêteurs hongrois en devises étrangères devant les tribunaux. Trócsányi est l’homme dont le cabinet d’avocats a reçu des millions de dollars de la banque centrale de Matolcsy et de ses fondations de fonds publics. Trócsányi est l’homme qui empêche à tout prix notre pays de devenir procureur européen et qui a mis au point le nouveau système de gouvernement des tribunaux administratifs du Fidesz.

La situation actuelle du Fidesz et les chances de Trócsány sont excellentes, comme l’a récemment déclaré le commissaire désigné à propos du système de tribunaux administratifs: il s’agit d’une affaire nationale, et Bruxelles ne devrait pas «casser la tête» de ce que fait le gouvernement hongrois. Comparé à cela, la création de tribunaux publics a récemment été suspendue et Trócsányi a déjà expliqué de façon pathétique qu’ils n’ont pas de “conditions de calme”. Chers électeurs! László Trócsányi ne sera certainement pas un commissaire européen.

Si Fidesz a le sens de la sagesse et du sens commun, il se rétracte et dénote quelqu’un d’autre devant la Commission. Et ne croyez pas aux difficultés du gouvernement ni à la communication entre les araignées: Trócsányi ne sera pas un commissaire européen en raison de la politique du Fidesz et des crimes commis contre la communauté européenne, le peuple d’Orbán est inacceptable. Points. Tout autre texte est un simple mensonge.

Après le discours du chef du gouvernement hongrois, proclamé par l’État illibéral en 2014, j’ai promis qu’en tant que représentant européen, je mettrais en garde le public chaque semaine contre les crimes du régime. Je sonne les cloches pour la vingt-quarante-septième fois parce que cela semble encore nécessaire. Et parce que c’est un démocrate européen radical.

dr. István Ujhelyi
Eurodéputé

Leave a Reply 295 megnézve, 1 alkalommal mai nap |