< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán szerint az sem kritizálhatja Magyarországot büntetlenül, akinek igaza van

| Mobile | RSS

Orbán szerint az sem kritizálhatja Magyarországot büntetlenül, akinek igaza van

Orbán egy 2016-os Kossuth Rádiós interjú közben
Fotó: Anadolu Agency / Hungarian Prime Ministry Press O

A jogállamiság vizsgálata lókupeckedés a miniszterelnök szerint, a politikában pedig csak az erő számít.

Még akkor sem szabadna egy uniós országot kritizáló, “támadó” valakinek az EU vezetői közé kerülnie, ha igaza volt – fejtegette Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. Csakhamar kiderült, legfőképpen Manfred Weberre, az EPP frakcióvezetőjére gondolt a kormányfő, akivel komoly konfliktusa adódott nemrég a pártcsalád fekete bárányának, a Fidesznek.
Orbán erre azután tért rá, hogy a V4 országok összefogásáról beszélt. A visegrádi országok többek közt arról egyeztek meg csütörtökön, hogy saját jelöltet keresnek az Európai Bizottság élére, és más ügyekben is együtt lépnek majd fel. A miniszterelnök erről azt mondta: nem gondolja, hogy elképzeléseiket méltányolni fogják az EU-ban, de akkor is érvényesítik őket. Majd kifejtette:
a politika az erőről szól.Kivéve persze, ha a magyar kormánnyal szemben alkalmaznak erőt, mert az Orbán reményei szerint az ilyen brüsszeli politikusok állásába kerül. A magyar jogállamiság vizsgálatát is minősítette az ettől minden bizonnyal kellemetlenül feszengő kormányfő: lóvásári fognézegetéshez hasonlította azt.
Ezután a gazdaság és más dolgok megvédéséről is értekezett a miniszterelnök, majd hosszan részletezte, hogy a Hableány tragédiájának áldozatai magyar vendégek voltak, és ez rázhatta meg igazán Magyarországot. Arról nem beszélt, hogy az ország történetének legsúlyosabb hajóbalesete nyomán tesznek-e a jövőben bármilyen lépést az ellen, hogy a budapesti belvárosba édesgetett szállodahajók máskor ne tarolhassák le kisebb, helyi társaikat.

fecsego.eu/Népszava online

Leave a Reply 107 megnézve, 1 alkalommal mai nap |