< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y 5 millió forint tisztára mosásában működött közre – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y 5 millió forint tisztára mosásában működött közre – vádat emelt a főügyészség

2012 LOGO ÜGYÉSZSÉG

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

5 millió forint tisztára mosásában működött közre – vádat emelt a főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szolnoki nővel szemben, aki 2017. novemberében több, mint 5 millió forint bűncselekményből származó pénz tisztára mosásában nyújtott segítséget.

A vádirat szerint a vádlott 2014. év végén nyitotta meg bankszámláját Szolnokon, majd mivel nehéz anyagi körülmények között élt, munkát és albérletet keresett, ezért 2017. novemberében az interneten lakáshirdetést adott fel. A hirdetésre telefonon jelentkezett egy az eljárás során ismeretlenül maradt férfi, aki a vádlottnak egy lakást ajánlott fel térítésmentesen úgy, hogy csak a rezsiköltséget kellett volna a nőnek állnia, továbbá munkalehetőséget is ajánlott részére. Az ismeretlenül maradt személy elkérte a vádlott bankszámlaszámát, amelyre 2017. november 16. napján több mint 5 millió forint jóváírás érkezett. A jóváírások alapja két különböző gazdasági társaságtól történő utalás volt, amelyek fillérre megegyeztek, mindkettő 2.667.000.-Ft volt. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a két utalás mögött bűncselekmény áll, a fenti összegeket átutaló cégeket tévedésbe ejtették azzal, hogy részükre több száz köbméter fát szállítanak le az előleg megfizetését követően.

A vádlott a fenti összegeknek a számláján történő jóváírását követően még aznap Szolnokon 2 millió forintot, majd Kecskeméten további 2.000.000.-Ft-ot, illetőleg Szegeden több mint 1 millió forintot vett fel, illetőleg közel 200.000.-Ft-ért bankkártyájával vásárolt is.

A főügyészség a vádlottat üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2019. június 19.

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

Leave a Reply 199 megnézve, 1 alkalommal mai nap |