< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Megérkezett az EU-csúcsra Orbán Viktor//Orbán Viktor prišiel na samit EÚ

| Mobile | RSS

Megérkezett az EU-csúcsra Orbán Viktor//Orbán Viktor prišiel na samit EÚ

MTI2019.06.20. 14:27

A brüsszeli EU-csúcsra utazott Orbán Viktor. A csúcs témái között szerepel az unió leendő vezetőiről szóló vita, a klímapolitika, az Oroszországgal szembeni szankciók, az EU-t és az eurózónát érintő pénzügyi, költségvetési kérdések, valamint a brexit is. 

Orbán Viktor Brüsszelbe érkezett, ahol csütörtökön és pénteken részt vesz az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács munkaülésein – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.  

Az EU-csúcs témái között szerepel az unió leendő vezetőiről szóló vita, a klímapolitika, az Oroszországgal szembeni szankciók, az EU-t és az eurózónát érintő pénzügyi, költségvetési kérdések, valamint a brexit is – mondta a sajtófőnök.

Havasi Bertalan hozzátette, hogy a csütörtöki ülést megelőzően a visegrádi négyek – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – miniszterelnökei külön tanácskozáson egyeztetik a vitákon képviselendő közös V4-álláspontot.

forrás: origo.hu

Orbán Viktor prišiel na samit EÚ

  1. jún 2019 pripomienky europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News
    MTI2019.06.20. 14:27

Viktor Orbán odcestoval na samit EÚ v Bruseli. Témy zahŕňajú diskusiu o budúcich lídroch EÚ, klimatickú politiku, sankcie voči Rusku, finančné a rozpočtové otázky, ktoré majú vplyv na EÚ a eurozónu, ako aj brex.

Viktor Orbán pricestoval do Bruselu, kde sa vo štvrtok a piatok zúčastnil na zasadnutiach Európskej rady hláv štátov a vlád členských štátov EÚ, informoval BTI Havasi, zástupca štátneho tajomníka, predseda vlády predsedu vlády.

Medzi témy samitu EÚ patrí diskusia o budúcich lídroch EÚ, klimatická politika, sankcie voči Rusku, finančné, rozpočtové otázky ovplyvňujúce EÚ a eurozónu a brex, uviedol šéf tlače.

Bertalan Havasi dodal, že pred štvrtkovým stretnutím budú predsedovia vlád Vyšehradskej štvorky – Českej republiky, Poľska, Maďarska a Slovenska – diskutovať o spoločnej pozícii V4, o ktorej sa bude diskutovať na samostatnom zasadnutí.

zdroj: origo.hu

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |