< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Lezárták a Liszt Ferenc repülőteret, több mint egy óráig nem fogadott gépeket Ferihegy

| Mobile | RSS

Lezárták a Liszt Ferenc repülőteret, több mint egy óráig nem fogadott gépeket Ferihegy

2019. június 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek, Közélet
Illusztráció
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Április óta csak egy futópálya üzemel, szerda este pedig még az sem. Állítólag a 17 milliárdos NER-luxusrepülő is várakozni kényszerült.

Rendkívüli javítási munkákat végeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáján, ezért le kellett zárni a repteret. Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója korábban úgy nyilatkozott, nagyjából egy órás munkáról van szó, éselőreláthatólag 20 óráig egyetlen gép sem tud leszállni a repülőtéren.A határidőt tudták tartani, valamivel este 8 előtt már újra fogadott járatokat a reptér. A 24.hu egyébként állítja:
a leszállásra várakozó gépek között az OE-LEM lajstromjelű Bombardier, a 17 milliárdos NER-luxusrepülő is feltűnt.A futópálya betonszerkezete egy ponton meglazult, az elváló betondarab pedig kilyukasztotta a Wizz Air Stockholmból 18.20 órakor érkező Airbus A321-esének kerekét – mondta el az MTI-nek a HungaroControl külkapcsolati és kommunikációs vezetője.
28 gép várakozik a repülőtéren a felszállásra, tíz pedig a környező repülőtereken szállt le.A reptéren április közepétől csak egy futópálya üzemel, mert a 3,7 kilométer hosszú 2-es futópálya északnyugati (13L jelű) végéhez tartozó műszeres leszállító rendszert korszerűbbre cserélik. A 2-es pályát csütörtökön fogják átadni.

forrás:népszava online

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |