< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Dobrev Klára: Egyetlen politikai ellenfelem van, Orbán Viktor((Klára Dobrev: J’ai un seul adversaire politique, Viktor Orbán

| Mobile | RSS

Dobrev Klára: Egyetlen politikai ellenfelem van, Orbán Viktor((Klára Dobrev: J’ai un seul adversaire politique, Viktor Orbán

A csütörtöki Egyenes beszéd vendége volt Kálmán Olga, elmondta, nem is beszéltek Kálmán Olgával arról, mi lesz, ha rosszul szerepel a főpolgármester választáson. Szerinte egy ekkora város vezetőjének fel kell ismernie a problémákat és meg kell tudnia szervezni egy politikai közösséget.

Dobrev Klára elsőként Gulyás Gergely szavaira reagált, aki azt mondta, hogy a DK legszélsőségesebb párt és ezt akkor is így gondolta, amikor a Jobbik még erős volt. Szerinte a DK-nak egy nagyon erős programja van és ők a legnagyobb ellenpontjai Orbán Viktor politikájának. Hozzátette, hogy ők állnak a legjobban ellen annak, amit a miniszterelnök ezzel az országgal tenni akar. Azzal, amit ők csinálnak, ahogy kihúzzák Magyarországot az Európai Unióból, azzal szemben lenni és megőrizni Magyarországot egy európai, demokratikus országnak, az az egyik legfontosabb feladat és bárhogyan is minősíti őt Gulyás Gergely, akkor is ezt fogja csinálni.

Arra, hogy Gulyás Gergely szerint Tarlósnál senki nem érhet el többet a kormánynál, úgy reagált, meg kell nézni, mit ért el Tarlós István. “Jobb lett az oktatás, az egészségügy, vagy tisztábbak lettek az utcák? Tarlós István a maga bólogató módján semmit nem tudott elérni.” – fogalmazott a DK EP-képviselője.

“Amikor erővel találkozott a Fidesz, akkor lehetett valamit elérni. Az új főpolgármesternek az lesz a legfontosabb feladata, hogy Budapestet közösséggé formálja, hogy a tömeg elérjen valamit, különben ugyanúgy kiszárítja a kormány és Orbán Viktor a fővárost, mint eddig.”

Hozzátette, hogy egy főpolgármesternek az a dolga, hogy megértse a feladat lényegét és nagyon határozottan és keményen tudjon dönteni és a döntés mögé szervezzen egy politikai közösséget. “Úgy érzem, megmozdultak az emberek, úgy érzik, hogy van tétje és értelme a választásnak és ez nem csak Budapestre, hanem az egész országra vonatkozik.”

Arra a felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc nem mondott kategorikus nemet arra, hogy 2022-ben Dobrev Klára miniszterelnök-jelölt lehet, azt mondta, hatalmas energiával és ambíciókkal vetette bele magát néhány hete a politikába.

“Engem most nagyon lelkesít, hogy lehet Orbán ellen erőt mutatni Európában, itthon pedig megszervezni a választókat.”

“Ami lenyűgöz, az az a törekvés, hogy minden politikai formációnak hasonló súlya legyen az Európai politikában. Nagyon sok olyan ellensúlyt állítottak fel Európában, hogy hiába nyer valaki nagyon, ne legyen óriási fölénye az Európai Parlamentben.”

Mint fogalmazott, a magyar politikának az egyik legfontosabb pontja, hogy milyen lesz a viszonyunk az Európai Unióval. A hazai politikát egyáltalán nem hagyta el – erősítette meg Dobrev Klára. A Demokratikus Koalíció politikusainak célja és feladata, hogy ne engedjék meg, hogy Orbán Viktor tovább rombolja Magyarország hírét Európában. “Ez az őrület, ami itt uralkodik, az nem egyenlő az országgal.”

A közeli jövővel kapcsolatban annyit mondott, hogy pénteken Kálmán Olgával kampányolnak majd. Benne látja azt az embert, akinek van olyan ereje és kiállása, hogy eredményeket tudjon elérni és aki mögé oda lehet szervezni a választók tömegét, aki meg tudja szervezni a közösséget.

Arról, hogy beszéltek-e arról Kálmán Olgával, hogy mi lesz, ha nem sikerül jó eredményt elérnie a választáson, kategorikusan nemmel válaszolt. Mélységesen hisz abban, hogy főpolgármester lesz. Kálmán Olga szerinte nem ilyen ember, ő most vállalt egy feladatot és kőkeményen azon dolgozik, hogy mindezt megvalósítsa.

Tarlós István nyilatkozatára válaszolva azt mondta, nem hiszi el, hogy őrület lenne például, hogy a budapesti tömegközlekedés javuljon, légkondicionált legyen a metró és ne fojtsa meg a budapesti színházi életet a TAO-pénzek elosztása. “Igaz, hogy most a Fidesz 40 százalékot kapott a Fidesz Budapesen, de ha így folytatjuk, egy év múlva már csak 30 százalékon, aztán már csak 25 százalékon és így tovább. Csak így lehet legyőzni a Fideszt – fogalmazott Dobrev Klára.

Egyetlen politikai ellenfelem van, Orbán Viktor.

fecsego.eu/atv.hu

Klára Dobrev: J’ai un seul adversaire politique, Viktor Orbán
21 juin 2019 | commentaires | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, Nouvelles bavardes

Kálmán Olga était l’invité du Discours Droit de jeudi, a-t-il déclaré, sans même parler à Olga Kálmán de ce qui se passerait s’il se trompait lors de l’élection du maire. Il pense que le dirigeant d’une si grande ville doit reconnaître les problèmes et pouvoir organiser une communauté politique.

Klara Dobrev a été le premier à répondre aux paroles de Gergás Gulyás, qui a déclaré que le DK était le parti le plus extrême, et qu’il pensait que même lorsque Jobbik était encore fort. Selon lui, le programme du DK est très solide et constitue le plus important contrepoint à la politique de Viktor Orbán. Il a ajouté qu’ils sont les meilleurs contre ce que le premier ministre veut faire avec ce pays. L’une des tâches les plus importantes de la Hongrie, de son opposition à la Hongrie et de sa préservation en tant que pays européen et démocratique, est ce qu’ils font en retirant la Hongrie de l’Union européenne.

Gergely Gulyás a déclaré que personne à Tarlós ne pouvait obtenir plus au gouvernement, il a donc dû regarder ce que István Tarlós avait réalisé. «L’éducation, la santé ou les rues sont-elles devenues meilleures? István Tarlós, à sa façon, hoche la tête, ne peut rien obtenir », a déclaré le député européen DK.

«Lorsque le Fidesz est arrivé au pouvoir, il était possible de réaliser quelque chose. La tâche la plus importante pour le nouveau maire est de transformer Budapest en une communauté pour toucher la foule, sinon le gouvernement et Viktor Orbán vont assécher la capitale comme auparavant. “

Il a ajouté qu’un maire avait le devoir de comprendre l’essence de la tâche, de décider très fermement et avec acharnement et d’organiser une communauté politique derrière la décision. “J’ai l’impression que les gens bougent, qu’ils ont un intérêt et un sens du choix, ce qui ne s’applique pas seulement à Budapest, mais à tout le pays.”

Sur la suggestion de Ferenc Gyurcsány de ne pas affirmer catégoriquement que Klara Dobrev pourrait devenir Premier ministre en 2022, il a déclaré avoir adopté une énergie et des ambitions énormes en politique quelques semaines auparavant.

"Je suis très enthousiaste à l'idée de pouvoir montrer de la force à Orbán en Europe et d'organiser les électeurs à la maison."

«Ce qui m’impressionne, c’est le désir d’avoir un poids similaire dans la politique européenne pour chaque formation politique. De nombreux contrepoids ont été mis en place en Europe pour gagner beaucoup, sans pour autant avoir un avantage énorme au Parlement européen. ”

Comme il l’a dit, l’un des aspects les plus importants de la politique hongroise est la qualité de nos relations avec l’Union européenne. Il n’a pas du tout quitté la politique nationale – a confirmé Klara Dobrev. L’objectif et la tâche des politiciens de la Coalition démocratique n’est pas de laisser Viktor Orbán détruire davantage les informations de la Hongrie en Europe. “C’est la folie qui prévaut ici, pas le pays.”

Dans un avenir proche, il a annoncé qu’il ferait campagne avec Olga Kálmán vendredi. Il voit l’homme qui a la force et la capacité d’obtenir des résultats et qui peut organiser la masse des électeurs qui peuvent organiser la communauté.

S’ils ont parlé à Olga Kálmán de ce qui se passerait s’il ne parvenait pas à obtenir de bons résultats aux élections, il a catégoriquement répondu non. Il croit profondément qu’il sera maire. Olga Kálmán pense qu’il n’est pas un tel homme. Il a maintenant entrepris sa tâche et s’efforce de faire tout cela.

En réponse à la déclaration d’István Tarlós, il a déclaré qu’il ne pensait pas qu’il serait insensé d’améliorer les transports en commun à Budapest, de garder le métro climatisé et de ne pas étouffer la vie théâtrale de Budapest en distribuant de l’argent du TAO. «Il est vrai que le Fidesz détient maintenant 40% du Fidesz à Budapest, mais si nous le faisons, nous ne serons que 30% dans une année, puis seulement 25%, etc. C’est le seul moyen de vaincre le Fidesz, a déclaré Klara Dobrev.

J'ai un seul adversaire politique, Viktor Orbán.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 425 megnézve, 1 alkalommal mai nap |