< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: FRISS: ELKÉPESZTŐ ÜTEMBEN KORMÁNYOZ MINKET ORBÁN KORMÁNYA A HATALMAS TRAGÉDIA FELÉ//FRESCO: EL GOBIERNO DEL GOBIERNO ORBANO DEL GANADOR ORGÁNICO DEL GOBIERNO EN LA EXPERIENCIA

| Mobile | RSS

FRISS: ELKÉPESZTŐ ÜTEMBEN KORMÁNYOZ MINKET ORBÁN KORMÁNYA A HATALMAS TRAGÉDIA FELÉ//FRESCO: EL GOBIERNO DEL GOBIERNO ORBANO DEL GANADOR ORGÁNICO DEL GOBIERNO EN LA EXPERIENCIA

A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!

  • 377

A jövő évi költségvetésből egyértelműen kiderül, hogy a kormány továbbra sem hajlandó érdemi forrásokat szánni a legalapvetőbb közszolgáltatások fejlesztésére…

Miközben az úthálózattól kezdve a víziközműveken keresztül a közösségi közlekedésig a legtöbb szektor mára az összeomlás szélére jutott. A kormány ennek ellenére még csak tudomást se hajlandó venni a problémákról, ezzel pedig veszélyezteti minden állampolgár egészségét, felgyorsítja a vidéki térségek leszakadását és tovább növeli a halaszthatatlan fejlesztések költségeit.

A 2020-as költségvetés újra bebizonyította, hogy a kormány valójában fél szembenézni az ország legégetőbb problémáival: fölösleges dolgokra szórják el a pénzt, miközben a közszolgáltatások területén rendszerszintű átalakításokra lenne szükség.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a kormány a szavak szintjén maga is a vidéki falvak elszigetelődését és leszakadását tartja az egyik legfontosabb problémának, ennek ellenére jövőre alig 400 kilométer mellékút felújítására szánnak forrást, miközben még a saját statisztikáik szerint is 17 ezer kilométer rossz minőségű alsóbbrendű út van Magyarországon, és ez az infrastrukturális probléma nagyban hozzájárul a falvak nehéz helyzetéhez. – írja közleményében az LMP parlamenti frakciója.

Nem jobb a helyzet a tömegközlekedés esetében sem: a beígért átalakítások mindegyike elmaradt, továbbra sem jött létre a magyar buszgyártás, az állami buszcégeknél szükséges géppark cseréből semmi nem valósult meg, miközben a nyakunkon a piacnyitás. Nem jobb a helyzet a helyi közlekedés szintjén sem, még a legnagyobb vidéki városok tömegközlekedése is tragikus állapotban van, ennek ellenére gyakorlatilag egy forinttal sem nő jövőre a közösségi közlekedés támogatása a jövő évi büdzsében.

A legsúlyosabb probléma talán a víziközművek szintjén van: ma ott tartunk, hogy csupán a hálózat ötöde van megfelelő állapotban, szakmai szervezetek szerint legalább 1500 milliárd forintra lenne szükség a legszükségesebb átalakítások végrehajtásához, ennek ellenére a Fidesz jövőre másfél milliárd forintot szán erre a célra.

Egyértelmű, hogy a Fidesz-kormány a közszolgáltatások szintjén még az állagmegóvásra is alkalmatlan: a problémákat egyszerűen elhazudja, ezzel napi szinten keserítve meg több millió ember életét, miközben két kézzel szórja a pénzt olyan felesleges beruházásokra, mint a paksi bővítés vagy a Belgrád-Budapest vasútvonal.

Keresztes László Lóránt
frakcióvezető

Forrás: MTI OS

forrás: BalraMagyar

FRESCO: EL GOBIERNO DEL GOBIERNO ORBANO DEL GANADOR ORGÁNICO DEL GOBIERNO EN LA EXPERIENCIA
21 de junio de 2019 | comentarios | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News

La propaganda del gobierno está en todas partes. Este artículo, sin embargo, sólo si lo compartes!

377
Del presupuesto del próximo año, queda claro que el gobierno aún no está dispuesto a dedicar recursos sustanciales al desarrollo de los servicios públicos más básicos …

Mientras que desde la red de carreteras hasta los servicios públicos y el transporte público, la mayoría de los sectores están ahora al borde del colapso. Sin embargo, el gobierno aún no es consciente de los problemas y, por lo tanto, pone en peligro la salud de todos los ciudadanos, acelerando la desintegración de las áreas rurales y aumentando aún más el costo del desarrollo urgente.

El presupuesto de 2020 ha demostrado una vez más que el gobierno realmente teme enfrentar los problemas más apremiantes del país: gastar dinero en cosas innecesarias mientras se requieren transformaciones sistémicas en los servicios públicos.
Tampoco prueba que el gobierno, a nivel de palabras, considere el aislamiento y la desconexión de las aldeas rurales como uno de los problemas más importantes, sin embargo, el año próximo se planifican recursos para la renovación de una carretera de circunvalación de solo 400 kilómetros, mientras que, según sus propias estadísticas, 17.000 kilómetros de calidad deficiente. Hay un camino inferior en Hungría, y este problema de infraestructura contribuye en gran medida a la difícil situación de las aldeas. – El grupo parlamentario LMP escribe en su declaración.

La situación no es aún mejor en el caso del transporte público: todas las transformaciones prometidas se pasaron por alto, la fabricación de autobuses húngara todavía no se implementó y el intercambio de maquinaria que necesitaban las compañías estatales de autobuses no se materializó, al tiempo que abrió el mercado. La situación no es aún mejor a nivel del transporte local, incluso el transporte público de las ciudades rurales más grandes se encuentra en un estado trágico, sin embargo, el transporte público en el presupuesto del próximo año no aumentará en un forint el próximo año.

Quizás el problema más grave se encuentra en el nivel de las empresas de servicios de agua: hoy estamos casi en una quinta parte de la red en buenas condiciones, según las organizaciones profesionales, se necesitarían al menos 1.500 millones de HUF para implementar las transformaciones más necesarias, pero Fidesz gastará 1.500 millones de dólares para el próximo año.

Está claro que el gobierno de Fidesz, incluso en el nivel de los servicios públicos, tampoco es adecuado para preservar los problemas: simplemente se deshace de los problemas, molestando así a millones de personas diariamente, mientras distribuye dinero con dos manos para inversiones innecesarias como la expansión de Paks o Belgrado-Budapest. línea de ferrocarril.

László Keresztes Lóránt
facción

Fuente: MTI OS

fuente: BalraMagyar

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |