< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Brutális vihar csapott le az országra – videó

| Mobile | RSS

Brutális vihar csapott le az országra – videó

2019. június 23. | hozzászólás | Közélet

Ismét több helyen okozott gondot az országban a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék. Miskolcon villámárvíz volt, a Baranya megyei Kátolyon pedig a helyi patak lépett ki a medréből, és olyan pusztítást végzett, amilyenre még a település legidősebb lakói sem emlékeznek.

Hömpölygött a víz Kátoly Fő utcáján. Miközben mobiltelefonjukkal a videóban látható felvételeket készítették, a térdig a sáros vízben gázolnak a strandról éppen hazafelé tartó fiatalok.

A lezúduló víz nem kímélte a lakóházakat sem.

„Több házba is bement a víz. Hát egyszerűen bútorzatokat, mindenhol vitt az árvíz. Nálunk meg sajnos a plafon több helyen beszakadt. Két szobában és a konyhában.” – mondta egy helyi nő az ATV Híradónak.

Ahol a víz elérte az ablakpárkány magasságát ott betört az ablakon is.

Egy a ház szinte lakhatatlanná vált. Az ár tönkretette a tetőt, mindenhol cserepek hevernek a földön, a szobában bokáig áll a sár, az ágy, a székek, az összes berendezési tárgy tönkre ment. A férfiak hatalmas vödörben hordják ki a vizet az épületből.

„Volt már itt nagy árvíz, de ilyet még nem láttam. Ilyen még nem volt. Még a kerítést is elvitte, nem csak az izét… Az összes termés, minden tönkrement. Állatok. Volt 20 csibénk, maradt öt.” – mesélte egy idős férfi.

Az özönvíz után minden csupa sár, és félő, hogy lesz olyan vályogház, amit már nem is tudnak vagy nem lesz érdemes helyrehozni.

Miskolcon ugyancsak villámárvíz volt. Egyhavi csapadékmennyiség esett le néhány óra alatt.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |