< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: BOGARAS: BŰNBANDA TARTJA RETTEGÉSBEN A FALU

| Mobile | RSS

BOGARAS: BŰNBANDA TARTJA RETTEGÉSBEN A FALU

szerző:Szabad Magyar Szó | 2019. június 26. 13:05 | KözéletVajdaság (cikk)

Bogaras: Bűnbanda tartja rettegésben a falut

„Megkínoztak két idős embert, az értékeiket keresték. Hónapok óta ez van, tanácstalanok vagyunk, nem tudjuk, mit kellene csinálnunk” – írta üzenetben szerkesztőségünknek egy neve elhallgatását kérő bogarasi lakos, aki hozzátette, nemrég egy másik tanyára törtek be.

Nem sokkal később kollégánknak egy újabb bogarasi lakos jelentkezett, aki azt mondta:

„Főleg az egyedül élőkhöz és az idősebbekhez törnek be, s feldúlják a házukat, elviszik, amit értékesnek gondolnak”.

Mindketten nevük elhallgatását kérték, mert félnek, de érződött, hogy teljesen tanácstalanok, és nem tudják, kihez kellene fordulniuk.

Nem sokkal később az is kiderült, hogy a természetgyógyász Linka Beáta nagyszülei voltak az áldozatok, ugyanis ő a szomorúságát a közösségi oldalon is megosztotta az emberekkel, a két olvasónk pedig megerősítette, hogy a hétvégén az ő nagyszüleihez törtek be.

Bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„Ajánlom minden olyan embernek a soraimat, aki ismer, vagy ismeri a felmenőimet. Aki a környezetükben él, és azoknak is, akik hasonló helyen laknak a tanyák rejtekén a Vajdaságban.

Hogy is van ez? 

?

Adott egy kis falucska a Vajdaságban, ahol dolgos emberek mellett, tónusosabb bőrszínű nővéreink és fivéreink hosszú évekre visszatekintve garázdálkodnak, és a hatóság sem tudja megfékezni a gaztetteiket, ugyanis kedves polgártársainkból lassacskán több lesz, mint ahány fűszál van a réten. Ha egyet sikerül lopásért, testi sértésért vagy bármi más gaztettéért felelősségre vonni és rövid időre mellőztetni vele a közvetlen napfény napi szintű élvezetét, ott kettő másik lép munkába helyette, és bántalmaz, fosztogat idős védtelen embereket. Feldúlja az otthonukat és mély lelki sebeket ejt.
Miért nem keres lehetősége magának a munkára??? Hogy tisztességgel teremtse meg magának a mindennapi betevőre valót??? 

Egy kicsiny falu, tanyavilága, amit talán a száguldó autódból észre sem veszel. Ott él azoknak az emberek egy része, akiknek köszönheted, hogy minden nap kenyér és élelem kerül az asztalodra. Eszedbe jutott már ez, valaha, amikor kenyeret szegsz magadnak otthonod biztonságos rejtekén, hálát adj nekik?

Nos, ezek a Zentához közel élő, szép kort megért emberek sajnos egyre inkább védtelenek. A tanyák világ, aki még őrzi azt a letűnőben lévő kultúrát, amiben nekem még volt szerencsém felnőni, egyre idősödik.

Ott él két olyan ember is, aki, becsületre, kemény tisztességes munkára nevelt engem. A mai napig hajlott koruk ellenére keményen dolgoznak.

Mára már egy nagyvárosban élek, lelkemben viszont, fáradt reggeleken felsejlik a tanyák kora hajnali illata. Csak az tudja, hogy milyen belélegezni ezt a friss érintettlen levegőt, aki ilyen helyen él. Soha nem volt onnan elvágyódásom, de az élet távol repített a helytől, melyet mindig is szülőhelyemnek tekintek és otthonomként őrzőm a szívemben, mint gyermekkorom élethelyszínét.

Tegnap éjjel, amikor sokan békésen nyugovóra tértek, abban az órákban az én drága szeretteimhez garázda banda tört be, feldúlta az otthonukat és őket testileg, lelkileg bántalmazta, pénzt követeltek tőlük. Nem munkáért jöttek könyörögni. Amit, más munkaeszköznek használ, nekik az volt a szerszám, amivel az otthon melegét feltépve betörtek.

Sokszor hallottam már az elmúlt 20-30 éveben, hogy a környező tanyákra betörtek, volt, akit megverte, sőt volt olyan is elvették az életét, némi aprópénzért cserébe.

Ma hajnalban a lelkem egy része belehalt abban, amit láttam gyermekkorom otthonában. Félve beléptem a háza, és a szívemig hasított a fájdalom, amint megláttam meggyötört, megrémült és az otthonukat feldúlt szeretteimet.
Nem értem, hogy Istennek, hogy vannak olyan teremtményei, akik állatabbak az állatnál???

?

Ez kérem profizmus, a munkakerülő, gyorsan szaporodó drága fivéreink az éjjel leple alatt, elkábították a kutyákat, feltörték és feldúlták a tanyát, két szép korú embert bántalmaztak, hogy másnap legyen a bolt előtt üldögélve sörre valójuk.
EZ IGEN!!!
Hát köszöntelek szép világ! 

Nem értem, hogy nem lehet tenni ez ellen az évek óta folyó fosztogatások ellen? Emberek, akik ott éltek, főképpen nektek szántam az írásom. Ébredjetek, fogjatok össze és kezdjetek el cselekedni, mielőtt még a ti otthonokat is kiszemeli a tisztes társaság!
Toborozzatok és állítsatok polgárőrséget, hogy otthonotok és lelketek háborítatlan maradhasson.
Köszönöm, hogy elolvastad soraimat.”

Az olvasóinktól azt kérdeztük, van-e tudomásuk arról, hogy történt-e feljelentés, de egyikőjük sem tudott erről hiteles információt adni.

Nagyon fontos lenne, hogy a falu mielőbb összefogjon, s értesítse a belügyi szerveket az elmúlt időszak történéseiről. Bízunk benne, hogy a zentai városvezetés is mindent megtesz majd a helyzet mielőbbi rendezéséért. Amennyiben az ügynek lesz újabb fejleménye, arról természetesen értesítjük majd az olvasóinkat.

Leave a Reply 121 megnézve, 1 alkalommal mai nap |