< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Gyurcsányék csalással vádolják Karácsonyt

| Mobile | RSS

Gyurcsányék csalással vádolják Karácsonyt

forrás: MH

Csalás miatt hivatalos panaszt tett a Demokratikus Koalíció (DK) az ellenzéki előválasztást felügyelő Civil Választási Bizottságnál. A Gyurcsány-párt szerint Karácsony Gergely csapata félrevezető telefonhívásokkal próbálja manipulálni az előválasztás eredményét.

A DK-hoz érkezett panaszok alapján úgy akarják beállítani Karácsonyt, mintha a Gyurcsány-párt is támogatná az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét

Az ATV idézi a bukott miniszterelnök pártjának közleményét, melyben az áll, hogy tömegesen érkeztek hozzájuk állampolgári bejelentések egy félrevezető tartalmú automata hívásról. A hívás úgy állítja be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne, ehhez pedig Gyurcsány egy korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták.

A párt az ügyben ezért hivatalos bejelentést tett a Civil Választási Bizottságnál választási csalás miatt. Közleményükben kiemelik: „a DK a tisztességes verseny híve, ahol egyetlen fél sem nyúl tisztességtelen és a választókat megtévesztő eszközökhöz”.

Az ATV később azt is közölte, hogy a bizottság elutasította Gyurcsányék panaszát.

A DK közleményében megjelölt számról a Népszava kiderítette, hogy egy nem helyhez kötött, internet alapú vezetékes telefonszám, amiről a kihívott.hu oldal adatai szerint az elmúlt napokban sokan kaptak többször is hívást, de nem szólt bele senki. A lap Nyakó Istvánt, az MSZP sajtófőnökét is megszólaltatta, aki cáfolta, hogy bármi közük lenne a történtekhez: „mi a kezdetektől tiszta lappal játszunk” – mondta.

A DK-közeli Nyugati Fény hírportál úgy tudja, a szóban forgó telefonszám az MSZP-hez köthető közvélemény-kutató céghez, a Publicus Intézet indított róla hívásokat, de toboroztak róla embereket a szocialisták fáklyás felvonulására is.

Karácsony Gergely a Mandiner megkeresésére elmondta, nem tudja, hogy az ő kampányuk “vadhajtásáról” van-e szó, esetleg tőlük függetlenül történt az eset, egyúttal bocsánatot kért mindazoktól, akiket megtévesztettek: „Én senkit nem kértem erre a feladatra és ilyen utasítást senkinek nem adtam, és jeleztem azok felé, akiknek erre a folyamatra rálátása lehet, hogy ez teljes mértékben kontraproduktív és káros ránk nézve. Azoktól, akikben ez adott esetben félreértést szült, elnézést kérünk!”mondta a főpolgármester-jelölt.


Leave a Reply 131 megnézve, 1 alkalommal mai nap |