< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: EU-Vietnam-kereskedelem-jog Aláírták az Európai Unió és Vietnam közötti szabadkereskedelmi egyezményt((EU-Vietnam Handelsrecht De Fräihandelsofkommes tëscht der Europäescher Unioun a Vietnam gouf ënnerschriwwen

| Mobile | RSS

EU-Vietnam-kereskedelem-jog Aláírták az Európai Unió és Vietnam közötti szabadkereskedelmi egyezményt((EU-Vietnam Handelsrecht De Fräihandelsofkommes tëscht der Europäescher Unioun a Vietnam gouf ënnerschriwwen

Aláírták vasárnap az Európai Unió és Vietnam közötti szabadkereskedelmi és beruházásvédelmi egyezményt – jelentették be Brüsszelben.

    Az egyezmény a kétoldalú árukereskedelem vámterheinek csaknem teljes, progresszív módon történő lebontásával jár majd. A felek egy beruházásvédelmi megállapodást is elfogadnak.
    Az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács kedden hagyta jóvá a dokumentum aláírását, amelyre Hanoiban került sor.
    Az EU részéről Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos, valamint Stefan-Radu Oprea, a tanács soros elnökségét betöltő Románia illetékes minisztere volt jelen a ceremónián.
    Az Európai Bizottság közleménye szerint a szerződés rendkívül előnyös az uniós és vietnami vállalatok, fogyasztók és munkavállalók számára, miközben maximálisan tiszteletben tartja a munkajogi és környezetvédelmi előírásokat.
    Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület elnöke rámutatott, hogy Szingapúr után Vietnam a második délkelet-ázsiai ország, amellyel az EU hasonló megállapodást köt, és ez megnyithatja az utat a két régió közötti még szorosabb együttműködés előtt.
    A hatályba lépéshez a szabadkereskedelmi szerződést még hivatalosan is jóvá kell hagynia a vietnami törvényhozásnak, illetve az EU két társjogalkotó intézményének, az Európai Parlamentnek és a tagállami kormányok tanácsának. Ez a várakozások szerint a következő hónapokban történhet majd meg. A beruházásvédelmi megállapodás ratifikációja külön eljárásban történik majd.


MTI

EU-Vietnam Handelsrecht De Fräihandelsofkommes tëscht der Europäescher Unioun a Vietnam gouf ënnerschriwwen

  1. Juni 2019 | Kommentaren | europarl.europa.eu/news/de, europarl.hu, Chattering News

D’Fräihandels- a Investitiounsschutzaccord tëscht der Europäescher Unioun a Vietnam gouf Sonndes – an Bréissel verkënnegt.

D'Konventioun wäert d'naischt vollstänneg Démolitioun vun de bilateralen Handelswueren féieren. D'Parteien och eng Investitiounsschutzvertrag.
De Conseil vun den EU-Memberstaatsregierungen hunn d'Ënnerschrëft vum Dokument op Dënschden zu Hanoi.
Am Numm vun der EU, Cecilia Malmström, EU Kommissärkommissar, an Stefan-Radu Oprea, de kompetenten Minister vun der rumänescher Présidence vum Conseil, waren un der Zeremonie präsent.
Dem Kommissiounspresident gëtt de Kontrakt eng gutt Virdeeler fir EU, vietnameseschen Betriber, Konsumenten a Mataarbechter, gläichzäiteg respektéiert d'Aarbechts- a vum Ëmweltvironnement.
De Jean-Claude Juncker, President vum Bréisselkierper, weist drop datt et nach Singapur de südlechen südostasiatesche Land war, mat deem d'EU eng ähnlech Eenegung schließt, an dëst konnt de Wee fir eng méi eng méi eng Kooperatioun zwëschen de Regiounen opmaachen.
Fir dëst ze ginn, muss de FTA mat vietnameseschen Gesetzer formell approuvéiert ginn, wéi och vun den zwee Co-Legislaturë vun der EU, dem Europaparlament a vum Regierungsrot vu Memberstaaten. Dëst gëtt erwaart an de kommenden Méint geschitt. D'Ratifikatioun vum Investitiounsschutzvertrag fënnt an enger separater Prozedur.

MTI

Leave a Reply 368 megnézve, 1 alkalommal mai nap |