< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: A Momentum és a DK kiegyezett a Fidesszel

| Mobile | RSS

A Momentum és a DK kiegyezett a Fidesszel

2019-07-19 – by Munkások Újsága

A Momentumnak és a Demokratikus Koalíciónak sikerült együtt szavaznia a Fidesszel egy olyan szavazáson, amely megcsúfolása mindannak, amit a demokráciáról tudunk. Ráadásul nem egy olyan ügyben, ami lényegtelen, hanem egy olyan ügyben, ami nagyon komolyan fogja befolyásolni mindannyiunk életét.

Sikerült olyan elnököt választani az EP élére, aki konkrétan nem indult el a választáson.

Európának ma olyan vezetője van, akit nem megszavaztak, hanem akit lemutyiztak. Pontosan ez az, ami az Európai Unióba vetett hitet rombolja. Hát minek volt itt választás? Minek voltak a tévéviták? Miért kampányoltak itt a pártok? Miért voltak csúcsjelöltek? Miért szavaztak itt az emberek? Mi értelme ennek az egész kutyakomédiának, ha semmi sem számit, csak az, hogy pár ember mit szeretne? Ez nem demokrácia, ez valami vicc.

Az viszont nem vicc, hogy a Fidesz állítólagos legnagyobb hazai ellenfelei, simán belementek abba, hogy ne az a baloldali jelölt győzzön, akire az európaiak szavaztak, hanem az a konzervatív-liberális jelölt, aki azon kívül, hogy még csak nem is indult a választásokon, egyértelműen csak egy báb lesz a konzervatív-liberális színházban.

Orbán legádázabb ellenfelei lepaktáltak Orbánnal az első adandó alkalommal.

Hiszen az azért mégse lehet, hogy baloldali legyen az Unió vezetője. Még akkor sem, ha az emberek azt akarják. Ezek után, azért kíváncsi vagyok, hogy meddig tudja ez a két párt (Momentum, DK) eladni itthon, hogy ők a legádázabb ellenfelei Orbánnak. És ami még fontosabb, meddig hiszik ezt el nekik a választók?

Eszes Péter

Fotó: Az Európa Parlament alakulóülése Strasbourgban 2019. július 2-án. Fotó: Frederick Florin / AFP

Munkások ujsága online

Leave a Reply 154 megnézve, 1 alkalommal mai nap |