< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Demokratikus úton leváltható az Orbán kormány!

| Mobile | RSS

Demokratikus úton leváltható az Orbán kormány!

Demokratikus úton leváltható az Orbán kormány!
Demokratikus úton leváltható Orbán Viktor kormánya és politikai rendszere – egyedül ebben értett tel
jesen egyet a Jobbik, az LMP és az Együtt pártelnöke szerda este Sárváron, ahol a jubileumi XXX. Vezérigazgató Találkozón folytattak egymással kerekasztal-beszélgetést. 

Vona Gábor (Jobbik), Schiffer András (LMP) Szigetvári Viktor (Együtt) viszont eltérően ítélték egymás pártjainak kormányra kerülési esélyeit, kormányzóképességét, a migrációs kérdés kezelését, valamint a nyugdíjrendszer alakítását, illetve másként vélekedtek az Európai Unióról, annak jövőjéről is. 

Szigetvári Viktor a józan, mérsékelt politizálásban, közös miniszterelnök-jelöltben és egy választási pártban, Vona Gábor az erő felmutatásában és a hitelességben, Schiffer András pedig egy megújuló Magyarország képének megrajzolásában látta a követendő választási stratégiát. 

Vona Gábor szerint 2010-ben nem ért véget a rendszerváltás, hanem Orbán Viktor folytatta, sőt “megkoronázta” az előző évtizedek elhibázott politikáját, ami pedig szerinte jelenleg folyik, az egy elrontott rendszerváltás “eltorzult végjátéka”. 

Szigetvári Viktor szerint azok vannak többségben Magyarországon akik le akarják váltani Orbán Viktort és kormányát, a jelenlegi rendszer szavai szerint “autonómia hiányos”, az ország pedig “megrekedt a polgárosodásban”. 

Schiffer András szerint Orbán Viktor a “nemzeti cinizmus” rendszerét építette fel, amivel szemben 2018-ban olyan párt kínálhat alternatívát, amelynek világos politikai elvei vannak, és azok mellett következetesen kitart. Szavai szerint a politikában és a parlamentben is generációváltás zajlik, az új nemzedékhez tartozók pedig már érdemi vitákat is képesek egymással folytatni. 

A kormányzási esélyekről folytatott vitában Vona Gábor és Szigetvári Viktor kölcsönösen bírálták egymást, Szigetvári szerint ugyanis a Jobbiknak nincs kormányzóképes programja, Vona pedig az Együtt támogatóinak hiányára utalva megjegyezte: “Nektek viszont más hiányzik”.

Szigetvári Viktor a Jobbik nyugdíjrendszer elképzeléseit vitatta, megvalósíthatatlannak és felelőtlennek nevezte a “Férfiak 40” kezdeményezést, mondván erre nincs elegendő fedezet. 

Az Európai Unióról és a migrációról szólva Vona Gábor úgy vélekedett, ha a kormány nem ezt a migrációs politikát folytatná, amit jelenleg, ma a Jobbik lenne Magyarországon a legnépszerűbb párt, az Európai Unió jövőjével kapcsolatban pedig a szétesés lehetőségét is felvetette. Szerinte inkább a közép-kelet-európai, volt KGST tagállamok együttműködését lenne érdemes erősíteni. 

Schiffer Andás arra hívta fel a figyelmet, miközben Orbán Viktor harcosan fellép a migrációval szemben, amikor a szabadkereskedelmi egyezmény miatt az Egyesült Államokkal szemben kellene fellépni, “csatlósként viselkedik”. 

Szigetvári Viktor védelmébe vette a német kancellár, Angela Merkel által képviselt migrációs politikát. Szerinte a népesedési problémákkal küzdő Magyarországnak szüksége volna néhány tízezer migránsra, akik egy uniós kék kártya birtokában dolgozni jönnének ide. 

Forrás: nepszava.hu/
forrás:Független Nemzetek Véleménye
Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |