< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Törvénysértő, hogy Rogánék nem hozzák nyilvánosságra a nemzeti konzultációk kampányköltségeit

| Mobile | RSS

Törvénysértő, hogy Rogánék nem hozzák nyilvánosságra a nemzeti konzultációk kampányköltségeit

Cseke Balázs

Közérdekű adatigényléssel fordult Sneider Tamás, a Jobbik elnöke a Miniszterelnöki Kabinetirodához, hogy nyilvánosságra kerüljön, mennyit és pontosan mire költött a kormány 2017 óta a nemzeti konzultációk kampányaira, amit az interneten, tévékben, újságokban és rádiókban is hirdettek. Az országgyűlési képviselő az RTL Klub riportjaszerint azt a választ kapta, az elszámolások nagyrészt még zajlanak, a már lezárt dokumentumokba pedig csak betekintést kaphatott.

AZ ADATVÉDELMI HATÓSÁG ELNÖKE KÉSŐBB MEGÁLLAPÍTOTTA, A KABINETIRODA GYAKORLATA TÖRVÉNYSÉRTŐ, ÉS KÖTELEZTÉK ROGÁN ANTALÉKAT, HOGY 15 NAPON BELÜL KÜLDJÉK EL SNEIDERNEK A KÉRT DOKUMENTUMOK MÁSOLATÁT.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke az RTL Klubnak elmondta, a törvény alapján a közérdekű adatigénylés nem váltható ki azzal, hogy betekintést engednek az iratokba. Sneider azt ígéri, ha a kiszabott 15 napon belül nem kapja meg a kért dokumentumokat, a bírósághoz fordul.

A kormány az RTL Klub megkeresésére azt válaszolta, a Jobbik elnöke bevándorláspárti álláspontja miatt támadja a kormány bevándorlás veszélyeiről szóló tájékoztató tevékenységét. Szerintük a Miniszterelnöki Kabinetiroda eddig is lehetőséget biztosított az iratokba való betekintésbe, és ezután is a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően fognak eljárni. 

Az RTL riportja szerint összesen 7 milliárd forintot költött a kormány a nemzeti konzultációkra 2017-ben.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |