< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Mueller: A vizsgálati jelentés nem adott “teljes felmentést” Trumpnak((Mueller: The investigation report did not give Trump a “full pardon”

| Mobile | RSS

Mueller: A vizsgálati jelentés nem adott “teljes felmentést” Trumpnak((Mueller: The investigation report did not give Trump a “full pardon”

Robert Mueller volt különleges ügyész, a 2016-os amerikai elnökválasztásba történő orosz beavatkozást vizsgáló bizottság vezetője szerint nem helytálló Donald Trump amerikai elnöknek az a nézete, hogy a jelentés “teljes felmentést” adott volna neki.

Mueller: A vizsgálati jelentés nem adott "teljes felmentést" Trumpnak

Mueller szerdán a képviselőház igazságügyi bizottságában válaszolt a törvényhozók kérdésére az általa vezetett vizsgálóbizottság áprilisban nyilvánosságra hozott jelentésével kapcsolatban. Kiemelte: a vizsgálat során nem mentették fel Trumpot az igazságszolgáltatás akadályoztatásának vádja alól.

A jelentés egyértelműen leszögezte, hogy sem Donald Trump, sem kampánycsapatának munkatársai nem játszottak össze oroszokkal a választási győzelem érdekében. Azzal kapcsolatban pedig, hogy vajon az elnök akadályozta-e az ezzel kapcsolatos vizsgálatokat, illetve az igazságszolgáltatást, a jelentésben úgy fogalmaztak: erre nem találtak elégséges bizonyítékot.

Arra a kérdésre, hogy a vizsgálat alapján az orosz kormány valamelyik elnökjelölt győzelmét előnyösebbnek tartotta volna-e a saját szempontjából, Mueller igennel válaszolt, és elmondta, ez a jelölt Donald Trump volt.

Mueller a meghallgatáson elmondta: megállapították, hogy az orosz kormány erőteljes és szisztematikus módon beavatkozott a 2016-os elnökválasztásba. A vizsgálat során arra összpontosítottak, hogy a rendelkezésre álló bizonyíték elegendő-e ahhoz, hogy vádat tudjanak emelni a kampánystáb bármelyik tagja ellen összeesküvésben való részvétel címén. A nyomozók arra jutottak, hogy a bizonyíték ehhez nem volt elegendő.  

Mueller nyilvános meghallgatását a képviselőházban demokrata párti képviselők szorgalmazták. A szerdai volt az első alkalom, hogy a volt különleges ügyész törvényhozók kérdéseire válaszolt. Az igazságügyi bizottság után a hírszerzési bizottságban is meghallgatják majd.

forrás:/atv.hu/MTI

Mueller: The investigation report did not give Trump a “full pardon”
July 25, 2019 | Posts | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chatter news

Former Special Prosecutor Robert Mueller, head of the Russian Intervention Committee on the 2016 US Presidential Election, said US President Donald Trump’s view that the report would have given him “total discharge” is incorrect.
Mueller: The investigation report did not give Trump a “full pardon”

Mueller on Wednesday responded to a question from lawmakers in the House Judiciary Committee about a report he led in April, which he chaired. He emphasized that during the investigation, Trump was not acquitted of obstruction of justice.

The report made it clear that neither Donald Trump nor his campaign team fought Russians to win the election. Concerning whether the President obstructed the investigation or the justice in this regard, the report stated that sufficient evidence had not been found.

When asked whether the Russian government would have considered a victory for a presidential candidate better than his own, Mueller said yes and said that this candidate was Donald Trump.

Mueller said at the hearing that the Russian government had intervened forcefully and systematically in the 2016 presidential election. The investigation focused on whether the available evidence was sufficient to prosecute any member of the campaign team for participating in a conspiracy. Investigators came to the conclusion that the evidence was insufficient.

Mueller’s public hearing in the House of Representatives was urged by Democratic MPs. Wednesday was the first time a former prosecutor had answered questions from legislators. After the Judiciary Committee, they will also be heard in the Intelligence Committee.

Source: /atv.hu/MTI

Leave a Reply 107 megnézve, 1 alkalommal mai nap |