< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Fidesz-aljasság: az önkormányzat nevetséges összegekkel forgatja ki a szegényeket a lakásaikból///Fidesz Inferiority: Obec vyhnává chudé ze svých domovů v směšných množstvích

| Mobile | RSS

Fidesz-aljasság: az önkormányzat nevetséges összegekkel forgatja ki a szegényeket a lakásaikból///Fidesz Inferiority: Obec vyhnává chudé ze svých domovů v směšných množstvích

A lakásmaffia is megirigyelné azt az eljárást, ami kiolvasható a Népszava cikkéből. A fideszes vezetésű kőbányai önkormányzat nevetséges áron egy kényszer eljárással forgatja ki a kerület szegénytelepén élőket saját tulajdonú öröklakásaikból.

A fővárosi kormányhivatal döntése alapján a kőbányai önkormányzat 5,5 millió forintos kártalanítás mellett sajátíthatja ki az egyik Hős utcai tulajdonos 25 négyzetméteres lakását, írja a Népszava. A lap szerint a lebontás előtt álló társasházban általában négy-hatmillió forint körüli összegeket kínál a fideszes vezetésű önkormányzat a tulajdonosoknak, csakhogy ezt a nevetségesen alacsony összeget a lakók többsége nem fogadja el, így kikényszerítik azt  hatósági eszközökkel. Kisajátítási eljárás keretében forgatják ki az embereket a lakásaikból.

A Kontúr Közhasznú Egyesület a lapnak azt mondta, hogy 5,5 millió forintból legfeljebb olyan hátrányos helyzetű településen lehet ingatlant venni, ahol a közelben biztosan nincs munkahely. Hozzátették, hogy a hasonló adottságokkal rendelkező Diószegi utcában 15 millió forintot kell fizetni egy 25 négyzetméteres ingatlanért.

A fővárosi kormányhivatala lapnak ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a kártalanítás összegét ingatlanforgalmi szakértő bevonásával határozták meg. Azt már mi tesszük hozzá, hogy akit nyilván nem érdekel, hogy ebből a pénzből csak az utcára tudnak jóformán menni a szegény telepen élő családok.

Mint ahogy látjuk nem a szociális szempontok dominálnak abban, hogy felszámolják a Hős utcai nyomortelepet. Természetesen, most sem az érdekli a Fideszéket, hogy az emberek jobb körülmények közé kerüljenek, ugyanis  a dózerolás után egy sportpályát építenek a területen, ezért vált ilyen sürgőssé az ottlakók kipaterolása. A kiürítéssel jövő év végéig kell végezni.

fecsego.eu/hírhugó

Fidesz Inferiority: Obec vyhnává chudé ze svých domovů v směšných množstvích

  1. července 2019 | Příspěvky | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chatter news

Mafie bydlení by také záviděla postupu, který lze přečíst od synovce. Magistrát Kőbánya vedený Fideszem směšně deportuje lidi žijící v chudých čtvrtích ve svém okrese ze svých vlastních bytů.

Podle rozhodnutí Úřadu metropolitní vlády bude obec Kőbánya moci získat byt o ploše 25 m² pro jednoho z majitelů ulice Hős s odškodněním 5,5 milionu HUF, píše Népszava. Podle noviny obec Fidesz spravovaná obvykle nabízí majitelům přibližně 4 až 6 milionů forintů v zbořených kondominiích, ale tato směšně nízká částka nepřijímá většina obyvatel, takže je vymáhána oficiálními prostředky. Vyvracují lidi ze svých domovů vyvlastněním.

Sdružení Contour Public Benefit Association novinářům řekl, že až 5,5 milionu HUF lze použít na nákup nemovitostí ve znevýhodněných osadách, kde určitě není práce. Dodali, že v ulici Diószegi, která má podobné vlastnosti, je nutné zaplatit 15 milionů forintů za nemovitost o velikosti 25 metrů čtverečních.

Úřad metropolitní vlády v tomto ohledu poznamenal, že výše náhrady byla stanovena za pomoci odborníka na nemovitosti. Dodáváme také to, že každý, kdo se nestará, že tyto peníze mohou jít pouze do chudých rodin na ulici.

Jak vidíme, na vymýcení utrpení na ulici Hős dominují sociální úvahy. V dnešní době samozřejmě Fidesz nemá zájem o to, aby se lidé dostali do lepších podmínek, protože po jejich osídlení vybudují v této oblasti sportovní hřiště, a proto je tak naléhavé vyhnat tam lidi. Evakuace musí být dokončena do konce příštího roku.

fecsego.eu/hírhugó

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |