< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Bréking! Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen

| Mobile | RSS

Bréking! Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen

Felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ma a Fővárosi Főügyészség Gyárfás Tamás ellen – közölte a Magyar Nemzettel Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

körülbelül 4 órája100ViewsMegosztás

A vádirat szerint Gyárfás (aki ma a Nemzetközi Úszószövetség alelnöke – a szerk.) az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, akárcsak Fenyő János, aki egy videókazetta-terjesztő és egy napilapot kiadó gazdasági társaságnak (a VICO Rt.-nek – a szerk.) is vezérigazgatója volt. A vádlott és a sértett között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki.

Gyárfás Tamás 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti Fenyő Jánost. Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt (Tasnádi Pétert – a szerk.) az emberöléssel, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt Gyárfás megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.

A vád szerint Portik Tamás a megbízást elfogadta, és rávette – az emiatt időközben jogerősen elítélt – Jozef Roháccsot Fenyő János megölésére. Rohác 1998. február 11-én a késő délutáni órákban a II. kerületi Margit utca – Margit körút kereszteződésében, a piros lámpánál, a gépkocsijában várakozó Fenyő autójához lépett, és gépfegyverrel kivégezte a vállalkozót.

A Fővárosi Főügyészség Gyárfás Tamás ellen felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Portik Tamással kapcsolatban – a megfelelő eljárási rend alapján – a Fővárosi Főügyészség korábban perújítási indítvány előterjesztésére tett javaslatot a Fellebbviteli Főügyészségnek.

(Szemán László János, magyarnemzet.hu)

Leave a Reply 291 megnézve, 1 alkalommal mai nap |