< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Török Gábor: A Fidesz csalással fog nyerni az önkormányzati választáson!

| Mobile | RSS

Török Gábor: A Fidesz csalással fog nyerni az önkormányzati választáson!

Szerző: O.L.K.T.

Leginkább Orbán Viktornak van igénye a magyar politikusok közül arra, hogy valamilyen ideológiai magyarázatot adjon a cselekvéseinek, mondta Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában.

Mint mondta, a miniszterelnök tusványosi beszéde is azt mutatta meg, hogy fontos neki az, hogy a politikájához mögöttes értelmet adjon.

A politikai elemző szerint a törekvés eredménye az idei beszéd kulcsfogalma, a keresztény szabadság is. Megjegyezte, hogy azért kapott hangsúlyt a gazdaság az előadásban, mert a kormány válságra számít.

Török Gábor megjegyezte, hogy egyes értelmezések szerint a gazdaság jó eredményei járulnak hozzá a kormány sikeréhez, a hullámzó gazdasági teljesítmény ugyanis eddig rendre együtt járt a Fidesz népszerűségének változásával is.

Az őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatban elmondta, biztosan a Fidesz nyer a magyarországi települések legnagyobb részében, szerinte az ellenzéknek legfeljebb a megyei jogú városokban és Budapesten van esélye.

A politikai elemző úgy fogalmazott:

Egyre fontosabb az ellenzék számára a közös érdek, az önkormányzati választás, bár nem szeretem ezeket, hogy az utolsó szalmaszál, de ha 2022-ben legalább minimális eséllyel akar indulni az ellenzék, akkor nagyon fontos minden pozíció. Budapesten az ország lakosságának egyötöde lakik. A megyei jogú városokban szintén nagyjából az egyötöde.

Hozzátette, hogy ez a két része Magyarországnak, ahol beszélhetünk arról, hogy az ellenzék versenyképes, azaz háromötödében egyáltalán nem.

Tarlós István főpolgármester esélyeit 50 százalékra becsülte, de szerinte még inkább ennél is több, egyrészt az erőforrásfölény miatt, másrészt azért, mert hivatalban van.

Török bravúrnak tartaná, ha az ellenzék a budapesti kerületek felében győzne, a megyei jogú városok közül pedig a meglévő kettő mellett még két-három vezetésének megszerzését tartja reálisnak.

Megjegyezte, hogy az ellenzék vezetője a DK és a Momentum lehet, a többi pártnál ugyanis szerinte hiányzik a jövőkép.

fecsego.eu/O.L.K.T

Leave a Reply 279 megnézve, 1 alkalommal mai nap |