< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Akár 39 fok is lehet, idén először piros riasztást adtak ki

| Mobile | RSS

Akár 39 fok is lehet, idén először piros riasztást adtak ki

Illusztráció
Fotó: AFP

Késő estére 23 és 28 fok közé hűl le a levegő. A hét második felében jellemzően már 30 fok alatt alakulnak majd a maximumok.

Hétfőn a napi középhőmérséklet az ország nagy részén 27 fok felett, a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza köze déli felén 29 fok körül alakul – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az előrejelzés szerint általában derült, napos, száraz időre számíthatunk, de a déli szél az ország keleti felében megélénkül. A hőmérséklet maximuma 33 és 38 fok között várható, de egy-egy helyen a 39 fokot is elérheti a csúcsérték. Késő estére 23 és 28 fok közé hűl le a levegő.    Négy megyére – BaranyaBács-Kiskun, Somogy és Tolna – is a legmagasabb fokozatú piros riasztást adták ki a hőség miatt, az érintett területeken a napi középhőmérséklet 29 fok felett valószínű. Nógrád megyében elsőfokú figyelmeztetés lépett érvénybe, az ország többi részére pedig másodfokú riasztásokat adtak ki.

Fotó: OMSZA hét második felében jellemzően 30 fok alatt alakulnak a maximumok, emellett záporokra, zivatarokra is készülni kell. A következő napokban várható időjárásról itt írtunk bővebben.

fecsego.eu/Népszava online

Leave a Reply 77 megnézve, 1 alkalommal mai nap |