< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Világbotrány: Gyerekeket dolgoztattak éjszaka, hogy az Amazonnak elég hangszórója legyen(((Scandale mondial: des enfants travaillaient la nuit pour avoir suffisamment de conférenciers pour Amazon

| Mobile | RSS

Világbotrány: Gyerekeket dolgoztattak éjszaka, hogy az Amazonnak elég hangszórója legyen(((Scandale mondial: des enfants travaillaient la nuit pour avoir suffisamment de conférenciers pour Amazon

Középiskolákból toborozta azokat a fiatalokat a Foxconn, akik heti hatvan órában dolgoztak a gyárban illegálisan. A diákokat saját tanáraik felügyelték, hogy elvégezzék a munkájukat – mutatott rá a China Labor Watch jelentése. Az amazon szigorú vizsgálatot ígér, a Bloomberg szerint pedig már két vezetőt is kitettek a Foxconn-tól.

Világbotrány: Gyerekeket dolgoztattak éjszaka, hogy az Amazonnak elég hangszórója legyen

forrás: Reuters

Több, mint 1500 „gyakornokot” dolgoztatott a Foxconn vállalat. Ezen persze semmi meglepő nem lenne, ha nem tudnánk azt a tényt, hogy jellemzően 16 és 18 év közötti fiatalokról van szó, akiket illegálisan dolgoztattak azért, hogy elegendő mennyiség kerülhessen piacra az Amazon Alexa okos-hangszórójából. Az esetről a China Labor Watch nevezetű amerikai székhelyű non-profit szervezet számolt be. A jelentés szerint a fiataloknak heti 60 órát kellett vállalniuk úgy, hogy ebbe több éjszakai műszak is beleesett.

Az iskolásokat egyébként – mint írták – középiskolákból toborozták és hivatalosan gyakornokként vették őket nyilvántartásba. Az érintett gyár ráadásul a tanárokat is alkalmazta, az ő feladatuk volt az a China Labor Watch szerint, hogy a fiatalokat a munkajogi szabályokat sértő feltételek vállalására szorítják, lelki vagy akár fizikai kényszer alkalmazásával is. Az érintett gyerekek elmondták, hogy papíron napi nyolc óra munkáról volt szó a hét öt napján – mint ahogyan ez elterjedt. Csakhogy ehelyett hat napon át és napi 10 órában kellett dolgozniuk. Ha panaszkodtak, akkor azt a választ kapták, hogy ha nem teljesítenek elég jól, akkor majd később nem lehetnek valódi gyakornokok, sőt, iskolai jegyeiket is befolyásolja ottani magatartásuk. A dokumentumokból az is kiderült, hogy a cég kevesebb pénzt fizetett a fiataloknak, mint a felnőtt munkásoknak. A „gyakornokok” egyébként óránként 1,42 dollárt kaptak (mintegy 412 forint), a havi jövedelmük pedig nagyjából 248 dollárt tett ki (mintegy 72 ezer forint), ebben persze már benne volt a hat napi munka, és a napi két óra pluszmunka is.

Az Amazon egyébként annak a Jeff Bezosnak a tulajdonában áll, aki jelenleg a világ leggazdagabb embere. A BBC-nek küldött nyilatkozatban az áll, hogy nem enged meg ilyen visszaéléseket a beszállítókkal megkötött megállapodása. A közlemény szerint sürgősen kivizsgálják a megállapításokat és a Foxconn legfelsőbb vezetőivel tárgyalnak majd erről.

A Foxxconn közben a helyi vezetőket vádolta és azt a választ adta, hogy „megkettőzi az éjszakai felügyeletet és ellenőrzéseket”. Mint írták, az érintett gyakornokok megkapták a munkavégzésért járó pótlékokat. A cég vállalta a gyakornoki fizetések felülvizsgálatát és ígéretet tett arra, hogy azokat a felnőtt dolgozók bérének szintjére emelik.

A Bloomberg időközben úgy értesült, hogy a vállalat két vezetőt is elbocsátott.

fecsego.eu/atv

Scandale mondial: des enfants travaillaient la nuit pour avoir suffisamment de conférenciers pour Amazon
14 août 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

Au lycée, Foxconn a recruté soixante heures par semaine des jeunes qui travaillaient illégalement à l’usine. Les étudiants ont été supervisés par leurs propres enseignants pour faire leur travail, selon un rapport de China Labour Watch. Amazon promet une enquête rigoureuse et, selon Bloomberg, deux dirigeants de Foxconn ont déjà été exposés.
Scandale mondial: des enfants travaillaient la nuit pour avoir suffisamment de conférenciers pour Amazon

source: Reuters

Foxconn emploie plus de 1 500 “stagiaires”. Bien entendu, il ne serait pas étonnant que nous ne sachions pas qu’il s’agit généralement de jeunes âgés de 16 à 18 ans qui ont été employés illégalement pour commercialiser une quantité suffisante de haut-parleurs intelligents Amazon Alexa. Le cas a été rapporté par China Labor Watch, une organisation à but non lucratif basée en Chine basée aux États-Unis. Selon le rapport, les jeunes devaient travailler 60 heures par semaine, y compris plusieurs quarts de nuit.

En passant, les écoliers, ont-ils écrit, ont été recrutés dans des écoles secondaires et officiellement enregistrés en tant que stagiaires. De plus, l’usine impliquait des enseignants embauchés et, selon China Labour Watch, leur travail était de forcer les jeunes à accepter des conditions qui violaient les lois du travail, que ce soit par la contrainte mentale ou même physique. Les enfants concernés ont déclaré qu’il y avait huit heures de travail papier cinq jours par semaine, comme c’était le cas. Au lieu de cela, ils devaient travailler six jours et dix heures par jour. S’ils se plaignaient, on leur disait que s’ils ne réussissaient pas assez bien, ils ne seraient plus de vrais stagiaires et même leur comportement scolaire en serait affecté. Les documents ont également montré que l’entreprise versait moins d’argent aux jeunes qu’aux travailleurs adultes. Les stagiaires, en passant, gagnaient 1,42 dollar l’heure (environ 412 dollars) et leur revenu mensuel était d’environ 248 dollars (environ 72 000 dollars), ce qui comprenait bien sûr six jours de travail et deux heures supplémentaires de travail par jour. .

À propos, Amazon appartient à Jeff Bezos, qui est actuellement l’homme le plus riche du monde. La déclaration envoyée à la BBC indique que ses abus avec ses fournisseurs ne permettront pas de tels abus. L’annonce a annoncé que les conclusions feraient l’objet d’une enquête urgente et qu’elles seraient discutées avec les dirigeants de Foxconn.

Foxxconn a par ailleurs accusé les dirigeants locaux de “doubler la surveillance et les inspections de nuit”. Comme ils l’ont écrit, les stagiaires concernés ont reçu des indemnités liées au travail. La société a entrepris une révision des salaires des apprentis et a promis de les élever au niveau des travailleurs adultes.

Bloomberg a depuis appris que la société avait licencié deux dirigeants.

fecsego.eu/atv

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |