< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: ALJAS TRÜKKÖT VETETT BE A FIDESZ: KIZÁRTÁK VOLNA AZ ELLENZÉKET A VÁLASZTÁSOKON VALÓ INDULÁSBÓL///FIDESZ A PRIS UN TRICK NÉGATIF: IL N’A PAS ÉTÉ EXCLU DU CHOIX DANS LE CHOIX

| Mobile | RSS

ALJAS TRÜKKÖT VETETT BE A FIDESZ: KIZÁRTÁK VOLNA AZ ELLENZÉKET A VÁLASZTÁSOKON VALÓ INDULÁSBÓL///FIDESZ A PRIS UN TRICK NÉGATIF: IL N’A PAS ÉTÉ EXCLU DU CHOIX DANS LE CHOIX

A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!

Kővári János nem tudta megakadályozni, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület jelölteket állíthasson az alig két hónap múlva esedékes önkormányzati választáson. – írja a SzabadPécs.

Mellár Tamás szövetsége, ami az MSZP, DK, Jobbik és Momentum, valamint civilek összefogásából született, augusztus 8-án kérvényezte, hogy a Mindenki Pécsért Egyesületet vegyék jelölőszervezetként nyilvántartásba.

A kérelem a törvényben támasztott követelményeknek megfelelt a Baranya Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) szerint, így az augusztus 12-én megtartott bizottsági ülésén meghozott a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választásán nyilvántartásba vette.

Kővári János, a Fidesz-KDNP-ÖPE pártszövetség politikusa, tegnap jelentette be a baráti sajtó kizárólagos gyűrűjében, hogy fellebbez a helyi választási bizottság döntése ellen, amellyel nyilvántartásba vették a Mindenki Pécsért Egyesületet, mint jelölő szervezetet.

A Nemzeti Választási Bizottság azonban (egyhangúan) úgy találta, hogy a fellebbezés nem alapos.

“Megállapítható, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület bejelentése megfelelt a fentiekben írt jogszabályi követelményeknek, így a TVB jogilag helyes döntést hozott azzal, hogy nyilvántartásba vette a szervezetet” – írják a határozatban.

Azt is hozzáteszik, hogy a Kőváriék által kifogásoltakat nem is vizsgálhatja a választási bizottság, mert nem a hatáskörük. Másrészt a jelöltállítás, hivatalosan még meg sem történt, így ebben is egy kicsit túlmozgásos volt az ÖPE volt polgármesterjelöltje.

fecsego.eu/BalraMagyar

FIDESZ A PRIS UN TRICK NÉGATIF: IL N’A PAS ÉTÉ EXCLU DU CHOIX DANS LE CHOIX
17 août 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

La propagande du gouvernement est partout. Cet article est disponible uniquement si vous partagez!

János Kővári n’a pas pu empêcher l’Association Tout le monde pour Pécs de nommer des candidats aux élections municipales, qui se dérouleront dans deux mois. Écrit SzabadPécs.

L’association de Tamás Mellár, issue du MSZP, du DK, du Jobbik et de Momentum et de civils, a demandé le 8 août l’enregistrement de l’association Tout le monde à Pécs en tant qu’organisation candidate.

La demande répondait aux exigences statutaires du Comité électoral régional du comté de Baranya (TVB) et était enregistrée lors de l’élection générale des représentants des gouvernements locaux et des maires pour son assemblée générale de 2019.

János Kővári, un politicien de l’alliance Fidesz-KDNP-ÖPE, a annoncé hier devant la presse amicale qu’il faisait appel de la décision du comité électoral local d’enregistrer la candidature de l’association Tout le monde pour Pécs.

Cependant, la Commission électorale nationale (à l’unanimité) a jugé le recours non fondé.

“On peut conclure que l’annonce de l’association Everyone Pécsért était conforme aux exigences légales décrites ci-dessus, de sorte que TVB a pris une décision juridiquement solide en enregistrant l’organisation”, indique la décision.

Ils ajoutent également que la Commission électorale ne peut pas enquêter sur ceux dont se plaignent les Rocheuses, car ils ne relèvent pas de leurs compétences. Par ailleurs, le processus de nomination n’a pas encore été officiellement lancé. L’ancien candidat à la mairie de l’ÖPE était donc un peu trop occupé.

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |