< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A nyárias napok után újabb hidegfront vár ránk – mutatjuk, mikor csap le

| Mobile | RSS

A nyárias napok után újabb hidegfront vár ránk – mutatjuk, mikor csap le

2019. augusztus 18. | hozzászólás | Közélet

Szombaton a napos időt fátyolfelhők, valamint időnként kisebb gomolyfelhők zavarhatják meg, de átmenetileg egy-egy gyenge futó zápor csak néhol északkeleten fordulhat elő. Az Alpokalján megélénkülhet a déli-délnyugati szél. Délután 24-29 fokot mérhetünk, frontmentes idő – áll az Időkép előrejelzésében.

Vasárnap egy felhősáv vonul át fölöttünk, délutánra azonban nyugat felől jelentősen csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A Dunántúlon és néhol északon, északkeleten élénk, Sopron környékén erős lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. Melegszik az idő, délután már 26-34 fok valószínű.

forrás: időkép

Forrás: Időkép

Hétfőn is túlnyomóan napos, száraz meleg nyári időre van kilátás. A Dunántúlon élénk lehet a déli-délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Kedden, államalapításunk ünnepén is a napsütésé lesz a főszerep, csapadék nem várható. A Dunántúlon feltámadhat a délkeleti szél. Enyhe hajnalt követően napközben 30-35 fokig melegszik a levegő.

Szerdán egy-egy záporral, zivatarral, erős széllel és némi lehűléssel hidegfront érheti el hazánkat.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 132 megnézve, 1 alkalommal mai nap |