< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, GFHF hallgatói blogja / Blog article: KISS-RIGÓ SZEGEDI STADIONPÜSPÖK AMERIKÁBAN USZÍT A DEMOKRÁCIA ELLEN

| Mobile | RSS

KISS-RIGÓ SZEGEDI STADIONPÜSPÖK AMERIKÁBAN USZÍT A DEMOKRÁCIA ELLEN

Amerikai Népszava

Menu   ≡HOME / KULTÚRA / Kiss-Rigó szegedi stadionpüspök Amerikában uszít a demokrácia ellenKultúra

KISS-RIGÓ SZEGEDI STADIONPÜSPÖK AMERIKÁBAN USZÍT A DEMOKRÁCIA ELLEN

Amerikai Népszava

KÖZZÉTÉVE AUGUST 21, 2019, 7:54 AM8 MINS

forrás:Amerikai Népszava

Magyarországon a katolikus papok és a szentistváni államot (egyház és állam fúzióját) építő NER-politikusok úgy beszélnek, mintha a történelmi múlt meghamisítása befejezett tény lenne, senki nem emlékezne arra, mi történt 1500 éven át a “keresztény Európában”, s az egymillió magyar állampolgár haláláért felelős “keresztény Magyarországon”, és mit jelentett a felvilágosodás, az egyház uralma, a papok hatalmaskodása, az embertelen elnyomás és az inkvizíció fenyegetése alóli felszabadulás.

Mintha az emberek nem tudnák, hogy a liberális demokráciák 200 év alatt nagyobb jólétet, fejlődést, szabadságot és biztonságot hoztak, mint a “kereszténynek” nevezett sötét középkor ezer év alatt, kivéve, amikor polgári liberális demokráciákat sikeresen támadta meg a szélsőbaloldali vagy a szélsőjobboldali diktatúra. Ma ez utóbbi zajlik, melynek keretében Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a washingtoni amerikai magyaroknak prédikált arról, hogy a liberális demokrácia “destruktív és önpusztító”, szemben az ideológiai elnyomó vallási állammal szemben, amely viszont üdvös, miközben megkérdőjelezi az egyéni szabadságot.

Kiss-Rigó és társai úgy tesznek, belemelegedve a NER korrupt, hazug és jogfosztó diktatúrájába, mintha a világban tekintélyelvű, feudális középkor virágozna, amit fenyeget a liberális demokrácia, mint valami új eszme. Miközben Washingtonban a világ legerősebb hatalma, az Egyesült Államok fővárosában beszélt, amely sikereit és erejét a liberális demokráciának köszönheti. Abban az országban, amely a “keresztény Európa” üldözései elől menekült emberek hazája, amelyet azért építettek a felvilágosodás eszméire, hogy elkerüljék azt a borzalmat, amit a katolikus “keresztény” Európa hozott létre másfél ezer éven át. Azt se felejtsük el, hogy Amerikában és a liberális demokratikus országokban van a legnagyobb vallásszabadság, soha sehol nem lehetett olyan szabadon hirdetni és képviselni az evangéliumot, mint liberális demokráciákban. Ezt éppenséggel a Kiss-Rigó által propagált “keresztény” állam korlátozta leginkább, egy időben még a Bibliát is betiltotta, és kardélre hányta azokat, akik hittek benne.

Kiss-Rigó az augusztus 20-a alkalmából tartott misén a “keresztény értékekről” beszélt, a homokra és a sziklára épített ház példázatára utalva, csakhogy a sziklára épített ház az egyéni életre vonatkozik, és a szikla nem egy keresztényfasiszta állam, hanem az Isten Igéje. Az egyházzal összefonódott állam, amely az egyéni szabadságot korlátozza, az emberi jogokat tagadja, nem kőszikla, hanem homok, mert az semmit és senkit nem tart meg, ha jön bárki életében a vihar. Kiss-Rigó tehát a politikai propagandát úgy adta elő, hogy ahhoz még a Bibliát, az Isten Igéjét is meghamisította, a kősziklát porrá tette, s eretnekségeket beszélt a szószékről a hallgatóságának. Az Isten Igéje helyett egy ideológiai fasisztoid államot, Orbán Viktor korrupt, hazug és gyűlölködő rendszerét ajánlotta kősziklának.

Kiss-Rigó László nemcsak a destruktív orthodox ultramontán katolicizmus antiliberális szólamait elevenítette fel, hanem annak gyanújába is keverte magát, hogy nem érdek nélkül prédikál Orbán rendszere mellett, miután Orbán kegyeiből Kiss-Rigó (aki hobbi futballkapus) az adóizetők 15 milliárd forintjából építhetett egy futballstadiont Szegeden. A “keresztény értékek”, mint kőszikla, kiváló példája a hazugság, az a képmutató szöveg, hogy a stadion “a rászoruló gyerekeknek” épült – ahogy ők ezt szeretnék elhitetni a közvéleménnyel.

szeged hu úgy fogalmazott, hogy a Szegedi Ifjúsági Centrumnak, meg Szent Gellért Fórumnak keresztelt luxusstadiont – amely Bajnokok Ligája mérkőzések rendezésére is alkalmas –, ráadásul nagyon nem a gyerekek, hanem elsősorban egy olyan labdarúgócsapat használja majd, amely tavaly még a harmadosztályban játszott. Kiss-Rigó Orbán embere a kisajátított magyar futball dél-alföldi menedzselésében, és a “kőszikla” rendszerről mindent elmond, hogy a közpénzből épült Szent Gellért Stadion bejárására nem engedték be sem az Átlátszó-t, sem a szeged.hu-t. A “homoknak” minősített liberális demokráciában ilyen nem fordulhat elő.

Ezek szerint a liberális demokráciában mégis csak vannak értékek, például nem lehet hazudni és lopni, ami a “keresztény” állam lételeme: olyan ez nekik, mint a levegővétel. S nem kell ehhez Szent Gellért stadionjába menni, megy ez a szószékről is. Az nem tetszik Kiss-Rigóéknak a liberalizmusban, hogy a sajtó ezt megírhatja, a nép tudomást szerezhet róla, és még gondolkodhat is, milyen bűnszervezet költi a pénzét az egészségügy és a rászorulók helyett a püpök és a “miniszterelnök

forrás:

Leave a Reply 176 megnézve, 2 alkalommal mai nap |