< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Vádat emeltek a fideszes Simonka György és társai ellen

| Mobile | RSS

Vádat emeltek a fideszes Simonka György és társai ellen

FTJOOBS2019. augusztus 21., szerda 15:04

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken – írták közleményükben. 

A vádirat lényege szerint Simonka György és társai jogellenes módon akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat. Simonka tavaly novemberi meggyanúsítása idején az ügyészség azt közölte: a képviselő rendelkezései szerint lebonyolított beruházásokkal okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1,4 milliárd forintot.

Simonka György (j2) és Szijjártó péter (j) 2019. május 16-án

Simonka György (j2) és Szijjártó péter (j) 2019. május 16-ánFotó: Simonka György / Facebook

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés tavaly októberben felfüggesztette. Az ügyészség 2018 novemberében gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, a rendőrség  pedig házkutatást tartott a fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségébe tartozó ingatlanokban. 

Tavaly novemberi ügyészségi kihallgatása után Simonka György azt állította: azért kapta a támadásokat, mert Békés megye fejlődésének lassítói ellen küzdött, és maga is csak elszenvedője ennek az egész ügynek. 

A vádlottak közül csak Simonka György közszereplő, mindannyian szabadlábon védekeznek.

A kalandos előéletű Simonka György a 2000-es években agrárvállalkozóként tevékenykedett Békés megyében. 2006-ban lett a 400 fős  Pusztaottlaka polgármestere,  a Dinnyeszövetség elnöke,  2014-ben fideszes országgyűlési képviselő. A Fideszben csak nagy fehér főnökként emlegetett Simonka Györgyről szóló  portrénkat itt olvashatja . 

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 116 megnézve, 1 alkalommal mai nap |