< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Mélypont: a gazdasági válság óta nem költött kormány olyan keveset az egészségügyre, mint idén az Orbán-kormány

| Mobile | RSS

Mélypont: a gazdasági válság óta nem költött kormány olyan keveset az egészségügyre, mint idén az Orbán-kormány

– SZERZŐ: 168 ÓRA

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint először fordul elő, hogy a bruttó nemzeti össztermék (GDP) kevesebb, mint 7 százalékát fordítja az egészségügyre a magyar kormány – írja a VálaszOnline.

A költségvetésben az egészségügyre elkülönített keret 4,8 százaléka a GDP-nek, valamint a magyar adófizetők saját zsebből további 2,1 százalékot fizetnek.

Utoljára ilyen alacsony érték 2010-ben volt, mikor a Fidesz átvette az MSZP-SZDSZ koalíciótól a kormányzást a gazdasági válság idején.

Bár a Fidesz rendre azt kommunikálja, hogy sosem költött még kormány annyit egészségügyre, mint a jelenlegi, ezek a nyilatkozatok részben elfedik az inflációt, illetve világszerte növekednek az egészségügyi költségek – gondolhatunk ebben az új eszközök beszerzésének és fejlesztésének költségeire, az orvosok fizetésére is.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 96 megnézve, 1 alkalommal mai nap |