< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: 15 fokos lehűléssel érkezhet meg jövő héten az ősz

| Mobile | RSS

15 fokos lehűléssel érkezhet meg jövő héten az ősz

Ma még a 30 fokos kánikulát élvezhetik az emberek, jövő héten viszont durván lehűlhet a levegő: akár 15 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet. Emellett – várhatóan – csapadékban és viharos szélben sem lesz hiány.

15 fokos lehűléssel érkezhet meg jövő héten az ősz

A kép illusztráció!

Bár a következő napokban hamisíthatatlan nyári időjárás és kánikula várható, nagyjából egy hét múlva – szeptember első felében – visszaesik a hőmérséklet. Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat arra hívta fel a figyelmet, hogy az eddigi, átlagosnál jóval melegebb (és egyre szárazabb) periódust egy hűvösebb, sőt, jó eséllyel sokkal hűvösebb követheti.

A lehűlés mértéke szeptember első hetében 5 és 15 Celsius-fok közötti lehet. Ötven számítógépes előrejelzésből mindössze egy tart ki amellett, hogy a nyárias időjárás kitart abban az időszakban is. Augusztus utolsó napjaiban viszont továbbra is 30 fok körül alakulnak a maximumok.

Az Időkép azt is megjegyezte, hogy várhatóan jövő kedd, szerda környékén érkezhet meg a lehűlés, amikor sarkvidéki eredetű hideg áramlik térségünkbe. Mint írták, az előttünk álló időszak nemcsak hűvösebbnek, de csapadékosabbnak is ígérkezik. Többfelé záporok, zivatarok várhatók, és erős, viharos szél is valószínű.

fecsego.eu/atv

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |