< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: KÖTELEZŐ ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ AZ OSZTÁLYKIRÁNDULÁSRÓL

| Mobile | RSS

KÖTELEZŐ ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ AZ OSZTÁLYKIRÁNDULÁSRÓL

Szabad Magyar Szó | 2019. augusztus 30. 18:50 | KözéletOktatásVajdaság (hír)

Kötelező élménybeszámoló az osztálykirándulásról

Az iskolai kirándulásokról szóló új szabályzat szeptember elsején lép életbe, s többek között azt is tartalmazza, hogy a kirándulás után a tanulóknak kötelező lesz írásos élménybeszámolót készíteniük.

Vesna Nedeljković oktatási segédminiszter a Szerbiai Rádió és Televíziónak elondta, hogy az iskolai kirándulásra csakis Szerbia területén kerülhet sor, s az oktatási minisztérium segítséget nyújt a tanároknak, hova érdemes utazni. A cikk szerint az új szabályzat alapján külföldre csak a középiskolás érettségizők mehetnek, az általános iskolások pedig nyolc év alatt csak egyszer, és csakis a Boszniai Szerb Köztársaságba.

Ez azonban a vajdasági magyar gyerekekre nem vonatkozik, ugyanis nemrég Vicsek Annamária oktatási államtitkár a Hét Napnak a következőket nyilatkozta:

„Sikerült a szabályzatba beletetetni azt a módosítást, hogy az anyanyelv elsajátítása és a nemzeti kultúra megismerése céljából az anyaország területére is lehet tanulmányutat szervezni, ehhez csupán a minisztérium illetékes iskolaigazgatóságának a jóváhagyását kell megszereznie az iskolának” – mondta Vicsek, vagyis eszerint van lehetőség magyarországi osztálykirándulásra is.

A szabályzatban nincs meghatározva a kirándulások ára, így a jövőben is várható, hogy az egynapos osztálytkirándulásért 3000 dinárt, a rekreációs oktatásért mintegy 25 000 dinárt kell fizetni, a külföldi osztálykirándulások pedig akár ötszáz euróba is kerülhetnek.

forrás:Szabad Magyar Szó

Leave a Reply 702 megnézve, 1 alkalommal mai nap |